Første hjemmekamp venter

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-sjefen ser fram til sesongens første hjemmekamp når Birmingham City kommer til Turf Moor, et oppgjør som naturligvis blir direktesendt på TV.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Til tross for poengdeling i sesongstarten mot Leeds og exit i Capital One cupen i midtuken, ser manageren framt il å spille på eget gress foran et forventet stort antall hjemmepublikum. Sjefen understreker også at ligaen er det Burnley kommer til å prioritere denne sesongen.

– Vi går inn i hver kamp med mål om å vinne med poenget mot Leeds i bakhodet, sa sjefen. Jeg beviste etter kampen at jeg mente det og jeg føler at det var en tøff kamp den dagen, vi spilte bra og jeg var ikke helt skuffet over resultatet på tirsdag.

– Vi fikk ikke resultatet, men jeg føler fortsatt at laget leverte en grei prestasjon, vi manglet den avgjørende biten på topp som er viktig, men slik er realiteten i denne ligaen og det er viktig for oss. Alle vet det. Jeg verdsetter cupene, men ligaen er stor for oss så det er viktig at vi presterer på lørdag og sikrer tre poeng. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Å igjen spille på Turf er bra etter noen bortekamper, hjemmepublikum og støtten deres er alltid bra å ha med seg. Jeg vet såpass at fansen kommer til å støtte oss med positiv innstilling og ser ikke hvorfor det skulle endre seg, jeg tenker at de ser fram til å se laget sitt prestere. 

– Selvsagt garanterer det ingenting, vi må fortsatt ut og prestere, hjemme og borte som er hovedpunktet for meg. Manageren deres har gjort en god jobb når han tok over og roet ting når de hadde det som verst, han gjorde en god jobb og satt sitt preg på leiren. Når du tar over et lag så prøver du å få det til å gli med det det du har dit du vil ha det. 

– I deres tilfelle så føler jeg ikke at de noensinne var i trøbbel, men de fløt litt. De sikret Championship-plassen ganske enkelt mot slutten. Han har nok fått laget på gli i den retningen han selv vil og de har fått en grei start så de er helt klart et lag å passe seg for. De har hatt sine opp- og nedturer, men er fortsatt en stor klubb som vil prestere – som oss. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har hatt noen skader innen sesongen startet og manageren forteller gode nyheter.

– Michael (Keane) hadde en mindre hamstring-skade som vi måtte være forsiktige med for som vi vet så er vi litt lette på antall spillere for tiden. Dette er mest på grunn av de litt alvorligere skadene, ikke på grunn av de mindre. Vi har måttet ta noen avgjørelser og vi følte han ikke var klar for tirsdagen, men er klar til denne helgen.

– Matt (Lowton) kommer seg, han er litt bedre enn Freddy (Ulvestad), fordi skaden har kommet seg og han er ute og løper for øyeblikket. Han trener ikke med laget enda, men han er helt klart aktiv som er et godt tegn. Freddy fikk seg en stygg smell i ankelen og for å være ærlig er vi glade for at det ikke er mer alvorlig, riktignok snakker vi uker og håper fortsatt det ikke blir måneder, avsluttet sjefen.