Første intervju med Ward

Sean Dyche forsterker idag med sin syvende spiller dette overgangsvinduet ved å hente Stephen Ward fra Wolverhampton for en ubekreftet sum. Iren skrev under en tre-års avtale med klubben. 

Ward behersker flere kritiske posisjoner på banen og kan spille som venstreback, venstre midtbane og spiss, samtidig som 28-åringen har med seg viktig Premier League-erfaring. Iren passer godt inn i Sean Dyches system og uttaler at han gleder seg til å kunne bidra med sitt i.

– Jeg er fullstendig begeistret, jeg hadde åtte år med Wolves og var på lån hos Brighton ifjor, men å kunne starte et nytt kapittel i karrièren er herlig. Jeg tror ikke jeg kunne ha valgt et bedre sted enn Turf Moor og det å kunne spille i Premier League dro det hele opp også, får man smaken på det så ønsker man å spille så mye Premier League-fotball som overhodet mulig. Burnley gjorde det utmerket ved å rykke opp og jeg håper å kunne spille min rolle i et vellykket år.

– Det er en sulten stall som vil bli værende i Premier League i mange år fremover, sa Ward.

Ward, 28 år og født i Dublin, startet karrièren hos Bohemians hvor han tilbrakte fire år og fikk 93 kamper med 26 mål før han flyttet på seg til Wolverhampton i 2007. På Molinux fikk han en god start med tre mål på seks kamper, noe som resulterte i månedens spiller i Championship (februar). Derfra ble det samtlige kamper ut sesongen. I løpet av 2008/09-sesongen ble iren konvertert til venstreback etter å ha spilt som spiss og venstreving, noe som bidro til opprykk sammen med nåværende Burnley-spillere, Michael Kightly, Sam Vokes, David Jones og Jason Shackell.

Det ble 94 kamper i den øverste divisjonen for Wolves i perioden 2009-12, samt landslagspill under EM i 2012. Wolves rykket som kjent ned til Championship og Ward gikk på lån til Brighton & Hove hvor det ble 47 kamper for the Seagulls. Brighton havnet på Play-Off-plass, men måtte se seg slått av Derby i semifinalen.