Forsterker med høyreback

Burnley henter inn deres fjerde forsterkning denne sommeren. 32-årige Phil Bardsley tar følge med kollega Jonathan Walters og forlater Stoke.

Foto: BurnleyFC.come

Den erfarne skotten skriver under en to års-kontrakt og returnerer til Turf Moor etter elleve år, hvor han fikk seks kamper som leiesoldat.

– Jeg har hatt forskjellige opphold og forskjellige klubber siden da og er glad for å være tilbake. Dette er en klubb som er på rett vei med en fantastisk manager og en herlig gruppe spillere som jeg ser fram til å være en del av, sa Bardsley. Det er en gruppe med et godt samhold som gjorde det fantastisk bra forrige sesong og jeg håper å kunne bidra med noe. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har fortsatt lopper i blodet etter å utrette ting i fotballen og dette er litt av en sjanse. Å returnere hit og spille på Turf Moor igjen kommer til å være en herlig utfordring og en jeg ser fram til. Alt fundamentet er her og med et nytt treningsanlegg, en manager som ser fram til å klatre med klubben og spillerne han har hentet inn er veldig gode spillere. 

– Jeg spilte med Jonny Walters og i løpet av den korte praten jeg hadde med han kunne han ikke skryte nok av stedet. Jeg trengte ikke mye overbevisning, men det er alltid godt å få bekreftelse fra folk som Jon. Han fortalte at han elsket det og det samme gjør jeg. Jeg gleder til å sette i gang, avsluttet skotten.

Foto: BurnleyFC.com

De skotske spillerne blir stadig flere på Turf Moor og sjefen er glad over å kunne hente inn spillere som tilbyr laget en sunn blanding.

– Phil bringer erfaring. Han kjenner ligaen, vet hvordan den fungerer og kjenner til konkurranse-aspektet i laget og han nå gjøre seg fortjent til å spille, fortalte sjefen. Vi liker spillere som stiller krav til seg selg og jeg mener han helt klart har det. Han vet at han må være i form for å menge seg i gruppens natur, men det er en mandighet over han og Jon Walters. 

Foto: BurnleyFC.com

– De har begge vært med i spille lenge og vet hva Premier League tilbyr og noen av kravene den har. Det er veldig viktig, vi ønsker konkurranse og sakte, men sikkert tilføye laget. Vi har gjort det over en lenger periode og det er det vi må gjøre; å fortsette å få laget fremover, om det er utvikling av egne spillere, som jeg nevnte mot slutten av forrige sesong når spillere fortsetter å modnes eller spiller som kommer inn utifra. 

– Vi har litt mer erfaring i gruppen nå med Jon og Phil og det er en sunn blanding for øyeblikket. Det er snakk om konkurranse i laget slik at troppen kan håndtere Premier League, men det større bildet trenger klubben å adresseres også og det betyr å finne den rette balansen. Vi fortsetter å utvikle spillere, men vi trenger fortsatt den erfaringen som de unge kan lære av og vi prøver alltid å finne den balansen, avsluttet Dyche.