Forsterker med nok et ungt talent

Burnley er i likhet med de fleste andre klubber i England på jakt etter talenter som kan bli fremtidens store spillere på balløya, manager Howe har sendt ut sine speidere på jakt etter nettopp dette – og fant. 

Nyheten er muligens ikke direkte ny, men forrige måned ble unge Dan Vile fra Mytholmroyd (ca 25 km unna Burnley) hentet til Turf Moor. 15-åringen er en student ved Calder High School og har blitt rekruttert til Burnleys ungdomsakademi der målet er å bli den neste Chris McCann, Jay Rodriguez eller Alex MacDonald.

Foto: BurnleyFC.com

Manager Howe uttrykte at «klubben har en stolt tradisjon i å produsere profesjonelle spillere gjennom ungdomsakademiet der filosofien er å trene og utvikle unge spillere som innehar tekniske ferdigheter, taktisk oppvaktsomhet og mental kapasitet til å spille for Burnleys førstelag».

15-åringen studerer til hverdags og har det som førsteprioritering, noe både klubben og hovedpersonen selv anser som fornuftig og klokt av nyervervelsen. Programmet kan bli tøft til tider ettersom lekser skal gjøres, gloser pugges og fotballtalentet utvikles.

Foto. Henden Bridge Times

– Jeg trenger en god GCSE (tilnærmet karakterutskrift fra ungdomsskolen i England, red.adm) i tilfelle jeg ikke får stipend og må gå en annen vei. Jeg kommer enten til å bli over i lunsjen eller ta med leksene hjem over helgen.

– Jeg forstår og er enig i nødvendigheten for våre spillere å fokusere på deres akademiske studier, la Howe til. Spillerne er klart over kravene de har for å opprettholde deres akademiske ferdigheter, samtidig som de er med i Burnleys program.

– Det er mer krevende nå, med mulige treninger på mandags kveldene, hele torsdager og ytterligere mer trening og kamper på lørdager og søndager, men jeg ser fram til reisen min med Burnley FC, avsluttet hovedpersonen.