Frustrerende tap og dommeravgjørelser

(Burnley 0-1 Manchester United): Burnley gjorde en god jobb med å begrense United, men Martial ga gjestene ledelsen i annen omgang. The Clarets skapte muligheter, men dommeren kom i fokus flere ganger og var en bidragsyter til et frustrerende resultat.

Burnley fikk tilbake Scott Arfield, noe som sendte Ashley Barnes på topp og Sam Vokes til benken. Det ikke fullt så rolig på Turf Moor med James Tarkowski (6′), Jeff Hendrick (7′) og Johann Berg Gudmundsson (14′) som skapte the Carets’ første sjanser innledningsvis selv om gjestene så mer til ballen.

Pogba (13′) og Martial (17′) prøvde seg, men forsøkene var tannløst dårlige. The Clarets kviknet litt til etter kvarteret og ga United-forsvaret litt mer hodebry, samtidig som de selv var robuste i bakre rekker og begrenset gjestene til halvsjanser. Tidligere bastard, Phil Jones viste gang på gang hvor hans følelser hørte til i Lancashire og sto for 80% av frisparkene imot sitt eget lag innen halvtimen var spilt.

Fram til halvtimen var det i stor grad på midtbanen det foregikk, men Hendrick (25′) og Mee (28′) prøvde seg uten å få hull på United-byllen. Fram mot pause var et godt organisert Burnley dyktige til med å frustrere og begrense Manchester-laget, samtidig som de var respektløse fremover. Noe som var meget artig å se store og sterke Paul Pogba som ville ha frispark for enhver berøring av han – komisk.

Young (42′) og Martial (45+1) prøvde seg mot slutten av omgangen, men forsøkene gikk til side for Nick Pope. Sean Dyche hadde all grunn til å være en fornøyd i det dommeren blåste til pause, mens Mour’ som alltid uttrykte en følelsesløs og furtete holdning.

Etter sidebytte startet det jevnt og dommeren hevet tydeligvis listen siden flere situasjoner som burde ha gitt frispark ble oversett. I det 54.minutt vant Lukaku duell på kanten og satte på løp, la ballen over til motsatt hjørne til og fant en umarkert Anthony Martial som sendte ballen mot Nick Pope, traff tverrleggeren og spratt i nettet. 1-0 til United.

Barnes sikret frispark like utenfor feltet tre minutter senere og eventyreren Johann Berg Gudmundsson sendte kula i tverrleggeren! Kjempesjanse for the Clarets!

En artig hendelse som fant sted etter timen var når Jesse Lindgard brukte alle sine skuespiller-ferdigheter og ble liggende nede ved manager-feltet og Mourhinho rullet angriperen ut på banen igjen. Fantastisk forsøk av United-sjefen å få stoppet kampen. Like etterpå fikk Pogba gult kort etter gjentatte forseelser mot Burnley-spillere, til stor glede for hjemmefansen.

Mee (69′) og Gudmundsson (70) skapte gode muligheter i det omgangen nærmet seg midtveis og Pogba fortsatte å spille småstygt, men det samme må sies om albuebruk av Matic på Barnes (74) – i rettferdighetens navn havnet han i blokka etter en kynisk felling av Arfield kort tid senere. The Clarets forsvarte seg godt og fikk stoppet forsøkene til United.

Med ti minutter igjen satte Sean Dyche utpå Sam Vokes og GK N’Koudou, signalet var klart: gi alt, dog noe sent. United ble veldig defensive i sluttminuttene. Til tross for dette kom Vokes (84) til en god sjanse og tvang fram et hjørnespark og i påfølgende hjørnespark ble han holdt igjen i trøya av Fellaini, dommeren lot spillet gå… Samme mann dro ned Vokes i feltet kort tid senere – rett foran dommeren (!), også her lot dommeren spillet gå. Mike Dean var ingen populær mann på Turf Moor og det med god grunn!

Nahki Wells ble sendt utpå i kampens siste spilleminutt, James Tarkowski ble kåret til banens spiller og fem tilleggsminutter ble lagt til. Vokes (90+2) kunne ha utlignet for the Clarets, men sendte ballen over. På overtid av tilleggsminuttene sikret the Clarets et hjørnespark og alle ble sendt opp, selv Nick Pope var til stede og det fulgte med flere helhjertede forsøk, men det ble et bittert tap. Noe takket være en lite konsistent Mike Dean som hadde sitt favorittlag i denne kampen.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson, Cork, Defour, Hendrick (Vokes 81), Arfield (GK N’Doukou 81), Barnes (Wells 89)
Innbyttere: Lindegaard, Long, Lowton, Westwood
Gule kort: Mee 31. Bardsley 66

Man. Utd: de Gea, Smalling, Jones, Valencia, Matic, Young, Pogba, Mata (Fellaini 71), Lindgard (Rashford 79), Martial (Herrera 90+3), Lukaku
Innbyttere: Romero, Rojo, Shaw, McTominay
Gule kort: Pogba 68, Matic 76, Rashford 90+2