Går for hjemlige spillere

Med en hektisk og spennende sommer i vente, forteller sjefen at det mest sannsynlig blir hjemlige spillere som blir prioritert under sommerens overgangsvindu. Årsaken er i grunn ganske enkel…

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen har fått sin pott å bruke på spillere – første gang etter at han tok over Turf Moor-klubben, men det er lite sannsynlig at pengene kommer til å bli brukt på utenlandske spillere, hovedsaklig grunnet klubbens manglende speiderdekning. De aller fleste spillere Dyche hentet inn forrige sommer – og januar – var briter, unntaket var Alex Cisak og Danijel Nizic som begge er fra «down under», men har derimot erfaring fra engelsk fotball.

Blant de få med utenlandsk pass er Alex Kacanicklic som kom på et kort lån fra Fulham, men igjen hadde vingen tilbrakt mesteparten av karrieren sin i England. Sjefen blir dermed nok en gang å se mot hjemlige trakter, men innrømmer at markedene på motsatt side av kanalen er noe han gledelig ønsker mer innsikt i.

– Det har vært noen tilfeller der vi har blitt beskyldt for å ikke være interesserte i europeiske spillere, men det absolutt ikke tilfellet. I min forrige klubb, Watford, hadde vi ikke finanser nok til å rekruttere fornuftig fra Europa og det er lignende situasjon her. Vi har en avdeling for rekruttering og vi har jobbet hardt med å bygge den det siste året, hvis ikke 18 månedene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Men å duppe uti Europa øker lønnskostnadene, øker personalet og alt det må betales for, så vi ser på det engelske markedet først, fordi vi vet at det er bemannet og de ansatte kjenner til det. Det kan hende at vi benytter oss av våre kontakter utenfor de engelske øyer, men det må igjen passe klubbens behov og hjelpe med å ta oss fremover. 

– Grunnen til at det europeiske markedet har blitt åpnet for mange klubber er fordi de setter store ressurser til rekruttering fra de markedene og det betyr mye personale på stadionene som ser på kamper og spillere. Vi har ikke vært i en slik situasjon der vi har råd til det og derfor minker det våre muligheter noe, avsluttet sjefen.