Gibson og Brady forlater Burnley

Ben Gibson og Robbie Brady forlater Burnley denne sesongen. Det var lenge forespeilet at Brady kom til å signere for the Championship-vinnerne Norwich, mens skadeforfulgte Brady ikke blir tilbudt ny kontrakt og tar farvel med Lancashire.

Foto: BurnleyFC.com

Ben Gibson ble hentet for to år siden som en forsterkning til Burnley-forsvaret, men fant det vanskelig å overbevise Dyche som har vært trofast mot Mee og Tarkowski. På mange måter er det forståelig og følgelig fikk Gibson kun starte en håndfull kamper. Den tidligere kapteinen hadde forståelig nok større ambisjoner enn å varme benken og tvang fram muligheten til å trene med moderklubben Middlesbrough før turen gikk til Norwich sesongen som var.

Der imponerte Gibson og viste gamle takter som igjen ledet til en permanent overgang denne sommeren. Overgangen er verdsatt til £8,8m og selv om det er nesten halvparten av det Burnley i sin tid betalte for Boro-kapteinen, så vil pengeslumpen hjelpe på sommerens overganger.

Foto: BurnleyFC.com

Robbie Brady på sin side har gitt fansen like mye glede som frustrasjon. Vingen var på sitt beste et fantastisk angrepsvåpen og fikk opp pulsen hos tilskuerne ved flere anledninger. Dessverre for Robbie ble han aldri den samme etter en stygg kneskade og har siden slitt med skader. Det har blitt mer tid hos klubblegen og fysioterapeuten enn på gresset.

Selv med nye eiere som har lovet Dyche støtte til sommerens handling, hjelper det å avlaste lønnsbudsjettet med ca 2x £35.000 per uke. Uten at redaksjonen kjenner til vilkårene eller betingelsene for låneavtalen mellom Burnley og Norwich i løpet av perioden som var, og hvordan overgangen påvirker lønnsbudsjettet.

Redaksjonen ønsker å takke spillerne for deres innsats og bidrag i løpet av tiden på Turf Moor og ønsker til lykke videre i karrieren.