Nathan Collins blir Claret

Burnley FC melder i dag at klubben har signert 20-årige Nathan Collins fra Stoke City. Forsvareren blir dermed Lancashire-klubbens første signering denne sesongen etter å ha skrevet under en fire års kontakt.

I tradisjonens tro holdes overgangssummen uoffisiell, men uoffisielle kilder melder at Burnley betalte Stoke omkring £12m for deres juvel. Collins har skrevet under en fire års kontrakt med opsjon på ytterligere ett år. Iren startet karrieren i Cherry Orchard (Dublin, Irland) og flyttet til Stoke i 2017.

Etter å ha jobbet seg gjennom akademiet har det blitt 49 kamper, derav 39 i the Championship. Han har også fått vise seg på den internasjonale arena for hjemlandets U21-lag og landslaget. Collins kan trygt anses for å være en kommanderende midtstopper som ble klubbens yngste kaptein i 2019/20-sesongen. Det er også verdt å merke seg at 20-åringen kan figurere på høyreback.

Vi er ekstremt fornøyde over å ha sikret tjenestene til Nathan, som anses for å være en av de mest lovende unge spillerne i landet. Vi føler han vil være et utmerket tilskudd og vi ser på dette som en ideell start på sommerens forretninger. Tilnærmingen til overganger er nå på plass gjennom vår tekniske komite som involverer manageren, trenerapparatet, speidere og rekrutteringspersonalet, sammen med vår data-analyse avdeling, sa styreformann Alan Pace.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/67828c27-7d82-40eb-9d4a-b4bb5f10b568.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Hovedpersonen selv er klar for utfordringen som venter.

Alt ved dette er topp, det er det jeg vil gjøre. Jeg ønsker å spille i Premier League og det kommer til å bli et stort steg opp, men jeg tror jeg er klar for det. Burnley er et farlig lag, de kan alltid såre lag og det er en veldig attraktiv klubb å kunne spille for. Jeg vil ha en utfordring, det er derfor jeg spiller fotball – for å utfordre seg selv og jeg ser fram til å sette i gang.

Jeg ønsker å spille de store kampene, jeg vil spille mot de spillerne. Ser man på Burnley, hva de har fått til de siste sesongene og hva de ønsker for fremtiden, spiller en stor rolle. De har store forventninger i klubben og jeg ønsker å være en del av det.

Jeg så dem spille forrige sesong og de er veldig gode. Måten de snakker til hverandre på og måten de spiller. Jeg mener de har noen store karakterer i laget og det er noe å se opp til. Sjefen har forbedret mange spillere tidligere, som også er en av grunnene til at jeg kom hit. Jeg føler jeg er klar til å bli bedre, vil bli bedre og hjelpe laget. Jeg ser veldig fram til sesongoppkjøringen, sa Collins.