Gir forsvaret æren

Kieran Trippier pressekonferanseKieran Trippier har vært en bauta i Burnleys forsvarsrekke denne sesongen, ikke bare er backen et raskt angrepsvåpen med en dødelig innleggsfot, men også en robust forsvarer. Backen tar nå bladet fra munnen og roser forsvaret for deres innsats denne sesongen og forteller at the Clarets’ defensive forbedringer har vært en vesentlig bidragsyter til hvor de nå befinner seg.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

I forrige runde ble det skrevet historie med nok en seier som ikke har kommet på 30 år, men det var også deres 12. kamp uten baklengsmål denne sesongen. Det er like mange som troppen klarte forrige sesong, forskjellen er at det fortsatt gjenstår 16 kamper og Trippier mener at forsvarets innsats er en av nøkkelfaktorene til at de blant annet befinner seg på andre plass.

– En kamp uten baklengs sørget for seire og det forteller litt om hvor langt vi har kommet, sa Tripps. Sjefen og staben har lagt ned mye arbeid med oss bakre femmer. Før han ankom så alle hvor mange mål vi slapp inn og det er ingen overraskelse at vi gjør det så bra bakover, fordi jeg mener vi er gode i forsvar. 

The Clarets reiser til sørkysten og vil forlenge deres ubeseirede rekke i serien til åtte og med QPR (3.plass) som møter Derby (4.plass) i midtukekampen, vil seier her kunne potensielt øke avstanden til seks poeng. Forsvareren selv ønsker ikke å ta av på grunn av deres siste resultater.

– Vi vet vi er på andre plass, men vi går ikke av skaftet av den grunn. Vi reiser til Bournemouth hvor vi håper på tre nye poeng og rykke fra lagene under oss, avsluttet forsvareren.