Dyche’s hemmelige våpen

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-manager Sean Dyche håper at deres hemmelige våpen; fansen, nok en gang vil være tilstede og støtte de lilla- og lyseblå fram til enda en god prestasjon. Det er anslått at solide 1.300 tar den lange turen til sørkysten.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

I snitt har Burnley hatt med seg en støtte på sterke 1.675 tilskuere på bortekampene denne sesongen, med imponerende 5000 som tok reisen til Wigan i julen, mens 1500 ble med til Yeovil på nyåret. Sjefen sender en hyllest og takk til fansen for å ha støttet spillerne og insisterer at det utgjør forskjellen!

– Fansen har en stor verdi for oss og jeg tror de vet det, de var viktige borte mot Bolton og at vi fikk med oss så mange var fantastisk! sa sjefen. Spillerne svarte fansen og fansen på sin side svarte spillerne, den forbindelsen mellom gruppen, men som manager og byen er tilbake.

– Jeg føler det er et sterkt bånd og de har troen på oss igjen fordi de vet at gruppen jobber hardt uansett hva. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har hevet nivået på våre prestasjoner og det er ikke kun snakk om målene. Spissene tilbyr mer enn det og jeg er like stolt over det mange ikke ser; den stygge siden av spillet som Danny og Sam legger ned. Presset og årvåkenheten til å forsvare har endret seg massivt siden jeg har vært i klubben. 

– Eddies første oppgave vil være å bygge på ifjor og forsikre seg at de fortsatt er i divisjonen – og han er har gjort en god jobb så lang. De har prøvd å stramme inn forsvaret ved å bruke en dyptliggnede midtbanespiller og har hentet inn Yann Kermorgant, som er mer et oppspillspunkt, som gjør at Eddie kanskje prøver å ha litt mer fleksibilitet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Da de kom til Turf Moor var det ikke mye til pasningspill, de spilte 4-5-1 med lange baller og kanskje har han funnet en måte å sikre seg resultater. Alle kamper er vanskelige, det er en veldig vanskelig liga og man kan ikke ta noe for gitt, så vi må kan ikke slakke på trykket.

– Vi begynner å få en formening om hva vi kan forvente, men det avhenger for det meste av oss og hvordan vi leverer. Det ene jeg kan garantere med lagene mine er at de kommer til å svette for trøya og den minste forventningen er maksimal innsats.

– Spillerne har ytt det og samtidig vist veldig god kvalitet, noe vi må opprettholde, bygge på alle prestasjonene og gjenta igjen. Vi vil at spillerne fortsetter å være nådeløse i sine holdninger, slik de har vært, avsluttet sjefen.