Gjør klar til sin 100. kamp som Burnley-manager

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche kommer til å lede the Clarets mot Newcastle i sin 100.kamp som manager for Lancashire-laget og forteller at det har vært en herlig reise og en han ser tilbake på med gode minner. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley tar imot Newcastle på Turf Moor og nok en gang er Burnley rangert som underdogs, men the Clarets er ubeseiret på tre kamper som gir dem et verdifullt kort å spille med. Sjefen gjør seg klar til å lede Lancashire-laget i sin 100.kamp som manager og er overbevist at det er mer i vente under han som høvding.

– Det føles ikke som om det har vært 100 kamper, som er et godt tegn og jeg har storkost meg hele veien så langt, sa Dyche. Jeg vil si at det var mange som satte spørsmålstegn når jeg kom hit; hvem er denne karen? Hva kan han gjøre for oss? Fikk vi en god start og alle begynte å tenke annerledes, snudde det tenkte mange deretter – motsatt vei. Mot slutten av første sesong var det nok mange blandede følelser egentlig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Ting endret seg radikalt forrige sesong med den reisen vi hadde, ikke bare for min del, men for staben, spillerne og selvfølgelig fansen. Nå begir vi oss på et helt annet fotball-nivå, jeg føler at magien ved historien fortsatt er foran oss da jeg sitter igjen med følelsen at alle har avskrevet oss denne sesongen. Men så plutselig har lille, gamle Burnley hentet et par resultater og det hele føles annerledes hos alle. Flere begynner å tenke; «vent nå litt, de kjemper fortsatt, jobber og leverer gode prestasjoner».

Newcastle gikk på sin første smell på fem kamper mot West Ham i forrige runde, men kan vise til en sterk formkurve etter å ha dratt inn fem strake seire. Til tross for skrellen de gikk på mot the Hammers, føler Dyche at den formen sier litt om kvaliteten laget besitter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener at Alan (Pardew) har gjort det fenomenalt denne sesongen og jeg holder alltid et øye med managerne og hvordan de oppfører seg. Han har gjort en flott jobb med spillerne og staben sin, det var mye press, granskning og spørsmålstegn i begynnelsen av sesongen. Ved å vinne forsvinner plutselig de spørsmålene. 

– Det er som magi, selv om resultatene ikke gikk i deres favør til helgen så kan de vise til en god form i det siste. Mange glemmer noen ganger at det statistisk sett er vanskeligere å fortsette å vinne den sjette, sjuende, åttende eller hvilken enn kamp det måtte være. De er et godt lag og har hatt noen skadeproblemer i det siste, men de har fortsatt mange spillere som er kapable. Forhåpentligvis blir det nok en god kveld for oss hvor vi kommer til å jobbe hardt, avsluttet sjefen.