Neste: Newcastle

newcastleTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCThe Clarets tar imot Newcastle United til et spennende oppgjør på Turf Moor. Gjestene fikk en treg start på sesongen, før de skjøt oppover tabellen, men i forrige runde sa det stopp og bedre blir det ikke med en lei skade- og karanteneliste. Burnley på sin side har gjort det bra de siste kampene og kan vise til poeng i de tre siste rundene, men vet at the Magpies og har mange kvalitetsspillere som kan avgjøre kamper.

Burnley må klare seg uten Matt Taylor og Sam Vokes, sistnevnte viser stadig fremgang og har allerede fått kamptrening for reservene. Forsvarer Michael Duff er fremdeles usikker, noe som ga leiesoldat Michael Keane sin første start når the Clarets spilte uavgjort mot Aston Villa i helgen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

For gjestene er liste noe lenger; Tim Krul er ute i opptil seks uker med en ankel skade, mens Moussa Sissoko og Jack Colback soner karantene. Daryl Janmaat, Fabricio Coloccini, Rolando Aarons og Mehdi Abeid er også usikre til oppgjøret etter å ha slitt med diverse skader.

Oppgjøret blir det første noensinne mellom lagene i Premier League og sist gang de spilte var i 1983, en hyggelig mars der the Clarets vant 1-0 i gamle andre divisjon. Sist gang the Magpies vant over de lilla- og lyseblå på Turf Moor var romjulen 1975 med samme resultat som tolv år tidligere.

Burnley er ubeseiret i de tre siste kampene og kan vise til 2-1-0. Lancashire-laget er ikke det mest scorende laget i serien og på Turf Moor har de ikke scoret mer enn et mål i de kampene de har funnet nettmaskene, kun ni mål på tretten kamper er fasiten så langt. Toppscorer Danny Ings har funnet formen, noe som har resultert i fire mål på de fem siste Premier League-kampene.

Gjestene skjøt oppovertabellen etter å ha vunnet fem på rad, men mot West Ham sa det stopp når Sam Allardyces mannskap dro i land seieren med 1-0 takket være Aaron Cresswell – målet var forøvrig det første imot på fire kamper. Tapet var også deres første på åtte kamper der Alan Pardews mannskap ikke hadde funnet mål.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag kl 20:45