Gray roser spissene

Midlertidig ansvarlig, Stuart Gray var en tilfreds mann etter kampen mot Sheffield Utd. første nyttårsdag hvor de lilla- og lyseblå hadde en god oppvisning og sikret tre viktige poeng. Gray, som ble spurt om han kunne lede Burnley i de neste tre kampene kunne se the Clarets snu kampen og vinne 4-2 etter mål av spissene Chris Iwelumo, Jay Rodriguez og Steven Thompson, samt playmaker- og banens spiller, Chris Eagles.Gray var svært fornøyd med tilbakemeldingen fra fansen og spillerne etter forrige skuffende tapet mot Scunthorpe som kostet Brian Laws (og ass.manager Russ Wilcox) jobben på Turf Moor.

– Å ha i bakhodet at Brian og Russ mistet jobben nylig, det av vi lå under så tidlig, snudde, for så å vinne er et fantastisk resultat, uttaler Gray. Fansen sto ved oss og fikk oss revet med – noe av vårt spill, spesielt i første omgang var herlig! Når de fikk et tidlig mål i andre omgang, følge jeg at fansen fortsatt støttet oss og fikk oss til å spille – og jeg er sikker på at vi kunne ha vunnet med mer. Med ett mål mer er jeg sikker på at vi hadde stadfestet oss bedre i Play-off plasseringene, men jeg kan ikke være grådig.

– Jeg har tro på disse spillerne og i dag gjorde vi mer enn nok med ballen og det var gledelig å se, fra et trener-perspektiv, forteller Stuart videre. Innsatsen og engasjementet var der, og hadde vi ikke ballen jobbet vi hardt for å få den. Det er antageligvis en av de tingene vi har manglet, med ballen spiller vi fantastisk, spesielt hjemme hvor vi pleier å ha 55-60% av ballbesittelsen. Den andre delen, de resterende 40% er den mørke siden, nå du må forsvare med elleve mann. Jeg har tro på at fansen alltid vil støtte deg så lenge du gir 100% med trøya på, og du kunne se deres innsats og engasjement idag.

Kampens målscorere var spissene, anført av en strålende Chris Eagles og alle fortjente rosende ord av sjefen:

– Jeg er glad for at alle spissene kom seg på scoringslisten idag og Chris Eagles er antageligvis den eneste spilleren som kunne ha gjort det, han la opp til Steven Thompson, en jeg er glad på vegne av. Mange ser på Chris Iwelumo og tenker at han ikke er noe annet enn en luft-trussel, men han er en viktig spiller som holder på ballen og får spillere med på spillet.

– Bevegelsene var gode og jeg er spesielt glad på Jay sin vegne, ikke bare på grunn av hans innsats, men fordi at han slet med en forkjølelse og var usikker i forkant av kampen. Jeg spurte han flere ganger om han ønsket å bli byttet ut, men han bare nikket på hodet – han trengte bare den lille muligheten foran mål, og det fikk han.

Med fansen glad etter en god hjemmeseier, venter trening i morgen og gir Gray lite tid til å reflektere over seieren før laget må reise til Reading på mandag. Gray som tidligere har vært sjef for Southampton og Northampton, ønsker ikke å uttale seg om han ønsker å bli vurdert som en varig manager for the Clarets etter de tre kampene han skal lede laget.

– Først og fremst er det en ære å ta over i en midlertidig posisjon, forteller Gray. Jeg har fått tre kamper og ene er bak oss, men jeg spiller ballen tilbake og sier at jeg kun er fokusert på Reading-kampen. Folk kan stille meg det spørsmålet etter Port Vale-kampen, men det viktigste er at styret tar den riktige avgjørelsen, avslutter Gray.