Manager-jakten fortsetter

I jakten på en ny og permanent Burnley-manager, koser flere lokale nettaviser seg med mange gode navn til å overta den lilla- og lyseblå-skuta. De samme mediene var kjapt ute med å nevne flere potensielle kjente- og «ukjente» navn kort tid etter Laws’ avgang og her kommer det litt mer gromt.

Malky Mackay
Watford sa nei til St. James’ Park, da de spurte om lov til å hente Mackay, men det hindrer ikke andre lag i å prøve seg. Burnley-styret har visstnok henvendt seg til Hornet-styret og forspurt seg om mulighetene med å hente deres trener til Turf Moor.

Eddie Howe, som gjør det bra i disse dager hos Bournemouth blir stadig mer og mer aktuell for jobben. Tidligere Burnley-spiller Marc Pugh, som i disse dager spiller under Howe ble intervjuet av avisen Echo og uttalte følgende:

– Hvis en større klubb kommer på banen, kan det bli vanskelig å takke nei – men han har gjort det før fordi han elsker AFC Bournemouth. Jeg ville virkelig likt å se Burnley rykke opp til Premier League, men jeg ville også likt å se Eddie her fordi han har gjort en fantastisk jobb, fansen forguder han, samme med spillerne og han har hjulpet meg som spiller. Han kommer alltid til å bli linket med en større og bedre klubb fordi han er en ung og entusiastisk manager. Jeg tror han kommer til å nå langt i dette spillet og jeg tror han kommer til å nå Premier League en dag, men kun når han selv føler tiden er inne, forklarer Pugh.

Cherries styreformann, Eddie Mitchell avkreftet igår at det har vært noen kontakt mellom klubbene.

Et nytt navn som har dukket opp, er Nottingham Forests Billy Davies. Etter det Daily Mail kjenner til, så skal visstnok Davies ha kranglet på seg styret over deres overgangspolitikk og Forest-sjefen blir nå ansett som en aktuell kandidat til å kjempe Burnley opp- og tilbake til Premier League. Selv om Davies har et rykte som vokser og vokser, er han også noe kjent for å skape uro innad i laget, så det spørs om styret er villige til å risikere det etter å ha bl.a gitt spillende trener Graham Alexander en plass ved nåværende manager Stuart Gray.

Clarets Mad, en supporterside i England, har gjort en undersøkelse blant fansen hvor over 2500 ga sin støtte til hvem de ønsker som ny manager. Den tidligere Newcastle- og Tottenham-manageren rangeres høyest med nesten 1/3 av stemmene, mens nummer to blant de ønskede er gode, gamle Big Sam. Begge trenerne er i disse dager arbeidsledige og potensielle kandidater til jobben.

28.9% – Chris Hughton
18.9% – Sam Allardyce
9.0% – Eddie Howe
8.0% – Derek McInnes
7.9% – Phil Brown
6.1% – Sean O’Driscoll
5.2% – Paul Lambert
3.4% – Lee Clark
2.9% – Micky Phelan
1.3% – Paul Jewell & Gareth Southgate
1.2% – Steve Cotterill
1.0% – Paul Tisdale
0.6% – Gary Megson
0.4% – Stuart Gray

4,7% – Andre