Laws: – Trist

Brian Laws ble som kjent avskjediget som Burnley-manager nylig, hovedpersonen selv synes det er trist at har ikke fikk satt sitt preg på laget slik han ønsket og at han heller ikke fikk innfridd fansens og sin egen ambisjon om retur til PL.

Jeg kommer til å ta litt tid for meg selv nå, det er en trist tid, men dessverre så skjer slikt i fotballen og slik er spillet, sier Laws.

Brian Laws

Selvfølgelig var det trist å få nyheten og skuffelsen at jeg ikke lenger hadde muligheten til å oppnå min ambisjon om å nå Championship Play-off denne sesongen og, forhåpentligvis opprykk tilbake til Premier League.

Jeg vil benytte denne anledningen til å takke klubben, støtteapparatet, spillerne og fansen for alt og ønske dem det aller beste for fremtiden. Jeg snakker om dagen med LMA (Managerenes fagforening) som jobber med å finne en løsning med klubben for min del. Derfor kommer jeg heller ikke til å kommentere mer på dette stadiet, sa en kortfattet Laws.

Laws fikk aldri tid til å gi klubben det lille ekstra etter Owen Coyles avgang (til Bolton). Skotten gjorde endringer i støtteapparatet ved å hente inn: trenerne Steve Davis, Sandy Steward, keeper-trener Phil Hughes, sjefs-speider Cliff Roberts, utviklingstrener John Henry og fysio Andy Mitchell – og naturligvis ass.manager Russ Willcox. Laws har uten tvil ryddet opp i laget, kvittet seg med mye «daukjøtt» og hentet inn friske bein, som Danny Fox, Chris Iwelumo, Dean Marney, Russ Wallace og Lee Grant.

Formann for Clarets Trust, Peter Pike, er forståeligvis ikke alt fornøyd med avgjørelsen, ikke på dette tidspunktet:

– Det er uheldig på mange måter, sier Pike og forklarer; at vi igjen ved slutten av et år må gå gjennom et manager-bytte i klubben. Det har alltid vært mitt synspunkt at fansen burde støtte hvem enn som er sjefen og deres lag.

Laws får støtte fra fagforeningen (LMA), formann for fagforeningen, Richard Bevan uttalte:

LMA deler Brians skuffelse i hans avgang og vi finner tidspunktet for avgjørelsen veldig merkelig tatt i betraktning omstendighetene, lyder pressemeldingen. Klubben er kun to poeng unna Play-Off plassen med en kamp til gode, Burnley har den tredje beste hjemmestatistikken i et konkurransedyktig Championship, de har kun tapt seks kamper denne sesongen og har ikke hatt en stor taps-rekke. I Carling cup, har klubben nytt en minneverdig seier over Premier League-laget Bolton og trengte ikke mye mot Aston Villa i runden etter. 2.juledags-kampen på Oakwell vant de for første gang på 79 år over Barnsley og er favoritter til å rykke opp.

Brian er en erfaren og suksessfull manager med over 800 kamper på ethvert nivå av det profesjonelle spillet, og jeg ser for meg at han er tilbake på høyt nivå veldig snart.