Grei poengdeling på iPro Stadium

derby countyBurnley logo stor(Derby 0-0 Burnley): Det var en spennende kamp på iPro Stadium der hjemmelaget var det bedre laget og holdt mye på ballen. Andre Gray ble byttet ut etter halvtimen og Burnley mistet et sterkt angrepsvåpen, men Rouwen Hennings gjorde en god jobb.

Det ble en poengdeling og begge lags formkurve fortsetter.

Manageren lot Joey Barton varme benken på iPro, mens the Rams’ Tom Ince måtte stå over oppgjøret grunnet en mindre skade i kneet under trening.

Formlagene startet friskt på iPro og det var Burnley som kom til kampens første mulighet etter minuttet spilt når Michael Kightly la inn fra kanten og fikk sikret et hjørnespark – som det ikke ble noe av. Minuttet senere viste Boyd og Gray litt magi der sistnevnte sørget for en fin mulighet og hjørnespark med samme utfall som forrige gang.

Hjemmelaget skrek etter straffe i det femte minutt når Weimann var meget lett på foten i feltet og falt pladask, men dommeren lot seg ikke imponere. Det kom nye skrik minuttet etter når utspillet fra Carson gikk forbi alle og retning Heaton, kapteinen avverget godt og Martin rullet bortover. Hjemmelaget skrek etter straffe, men angriperen var også i offside.

Begge lag fortsatte å skape muligheter og the Rams’ første hjørnespark kom i det 13.minutt og endte lang tilbake på Derbys banehalvdel. The Clarets største mulighet kom like etter kvarteret når Kightly la inn til Gray, sistnevnte dyttet Shackell overende og plasserte hodet på ballen. Ballen gikk over og hjemmelaget ble tildelt frispark.

Det ble litt bekymring etter 20 minutter når Andre Gray ble liggende nede med noe som virket som en hamstring-skade, men etter litt behandling kom han seg utpå igjen. Tom Heaton fikk vist fram sine ferdigheter kort tid senere (23′) og the Clarets skapte en håndfull halvsjanser i påfølgende minuttene, men truet ikke Carson nevneverdig.

Like før halvtimen signaliserte Andre Gray at skaden ikke ble bedre og ønsket å byttes ut. Rouwen Hennings erstattet Gray. Derby så mye til ballen og prøvde seg gang på gang, kun for å møte et godt organisert Burnley-lag som forsvarte seg godt.

En Burnley-kontring i det 38.min som sikret et hjørnespark og Jones la som vanlig inn fra flagget, kula fant først Vokes og så Boyd – hjemmelaget kunne prise seg lykkelige for at ikke kula gikk i mål. En gjenganger for hjemmelaget var veldig god oppbygging som involverte mange Rams-spillere, men når det kom til avslutningene gikk det trasig.

Derbys største sjanse kom ett minutt på overtid når Christie prøvde seg på et skudd, men Darikwa berget mesterlig i siste liten.

Det ble bekreftet at det var en mindre vridning i kneet for Gray og ikke noe alvorlig. Lagene fikk seg en liten pause og fortsatte dansen etter sidebytte med samme intensitet. Hjemmelaget skapte den første (46′) og andre (48′) muligheten etter sidebytte, uten å true Heaton nevneverdig. Den gode perioden fortsatte og Keogh kunne ha sendt Derby i føringen med en hard heading (52′) etter hjørnespark, istedenfor gikk den utenfor.

Fram til timen spilt var det for det meste Derby som sto for det offensive uten at Burnley kom så mye til. Trykket fra hjemmelaget fortsatte, men Lancashire-laget var godt organisert og sto imot motstanden.

En noe frustrerende Burnley-spiller var David Jones som sto for mange feilpasninger og en enda større andel bakoverpasninger fremfor mulige gjennombruddspasninger.

Sam Vokes’ langskudd i det 70.minutt var Burnleys første sjanse i annen omgang og keeper Carson måtte gi retur uten at noen Clarets-spillere var på ballen. Derby fortsatte å se mye til ballen og var det beste laget med og uten ball

76.minutter var spilt når the Rams ble tildelt nok et hjørnepark, Keogh prøvde seg på et hodestøt, men Darikwa avverget på streken, like etterpå prøvde Thorne seg på et skudd fra 20 meter som Heaton ikke hadde noen problemer med å redde.

George Boyd snappet opp kula i det 80 minutt og leverte ballen i feltet til en umarkert Sam Vokes, men kula var for høy for spissen som sendte ballen utenfor. Russell kom til en fin mulighet minuttet senere (81′) og trakk fram en god redning av Heaton.

Sam Vokes kom til enda en god sjanse i det 84.minutt når et Dariwka-innkast fant Hennings, som igjen fant Sam Vokes i feltet. Spissen traff ballen godt og fikk sendt den på Carson som ikke hadde de største problemene med å avverge forsøket.

Martin fikk til et langskudd i det 89.minutt og Heaton presterte nok en verdig redning. Fjerdefommeren la til to tilleggsminutter uten at det ble skapt noen flere sjanser og det endte med poengdeling på iPro Stadium. Derby vil nok føle seg snytt, men Burnley kan være stolte over sitt defensive arbeid og harde innsats mot et Derby-lag som hadde en bra kamp.

BURNLEY: Heaton, Mee, Keane, Duff, Darikwa, Boyd, Arfield, Jones, Kightly (Taylor 80), Gray (Hennings 30), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Lowton, Barton, Ward, Long

DERBY: Carson, Christie, Forsyth, Keogh, Shackell, Thorne (Hanson 80), Butterfield (Hendrick 74), Johnson, Martin, Russell., Weimann.
Innbyttere: Grant, Bent, Pearce, Shotton. Warnock

Dommer: D Whitehouse