Sjefen hyller forsvaret

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche hyllet forsvaret og beskriver dem som fullstendig eksepsjonelle etter at the Clarets sikret seg et viktig poeng på iPro Stadium over hardt-satsende Derby County.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Mandagens målløse oppgjør på iPro Stadium betyr at the Clarets har utvidet en sterk form som viser elleve kamper uten tap mot Derby, men Lancashire-laget måtte slite for poenget. Forsvaret og Tom Heaton hadde en fantastisk kamp der de holdt hjemmelaget i sjakk og roses høyt av manager Sean Dyche.

– Det var et poeng vi måtte jobbe hardt for, men vi forventet det. Alle forteller meg at dette er et av de store på markedet og favoritter, sa Dyche og forklarte videre; De har brukt £20m og tilføyd dybde til den de allerede hadde, men vi hadde en god følelse etter å fire seire på rad, så det å sikre en kamp uten baklengs er et godt resultat. 

Vi sammenligner oss ikke, men fokuserer på det vi gjør når vi kommer steder som dette. Jeg har nevnt flere ganger de siste ukene at vi har funnet måter å vinne på og noen ganger må man bare hente poengene i the Championship. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi måtte kjempe veldig hardt i annen omgang og jeg er utrolig fornøyd med kvelden, måten forsvaret presterte var rett og slett eksepsjonelt. Jobben vi legger ned på treningene med staben og spillene bærer frukter når man leverer slike prestasjoner og det er derfor vi gjør det. 

– Noen gnager må man sikre poengene gjennom å være godt organisert, solid og veldig hardt arbeid. De fylte midtbanen og i noen tilfeller var backene deres med så ve var oppe i åtte midtbanespillere. De spilte mye, men kom seg egentlig ikke nære målet vårt og det var vi klare for. 

– Det endte opp med lange pasninger fra dem uten noen kjempesjanser som gjør meg henrykt over grunnarbeidet til laget. Til slutt klarte vi ikke å få ballen ut og endte opp med fram- og tilbake for tidlig, men jeg er fornøyd med å ha fire seire på rad og sikre en kamp uten baklengs her. 

Andre Gray måtte av banen allerede etter 30 minutter og ble erstattet av Rouwen Hennings, som hadde en god kamp – de gangene han fikk vise seg fram.

– Vi må vente og se, det ser ut som en mindre hamstring-skade. Men det er klart at etter måten han beveget seg på, håper jeg det er en mindre skade fremfor en alvorlig en, avsluttet Dyche.