Gudmundson berget ett poeng på Turf Moor

(Burnley 1-1 Brighton): Brighton var best i førte omgang og Burnley var best i annen omgang. Matej Vydra kunne ha notert seg flere mål, men maktet ikke å komme på scoringslisten takket være en god keeper Sanchez. Johann Berg Gudmundsson sørget for ett poeng på Turf Moor.

Det var kun ett bytte fra City-kampen og den fant sted på topp der Barnes erstattet Rodriguez. Begge lag tok poeng fra Liverpool og begge har notert seg noen overraskende resultater denne sesongen, blant annet mot Liverpool.

Lagene brukte litt tid på å bli kjent med hverandre og det var ikke stort som skjedde de første ti minuttene. Vydra (7′) var først ute til å forsøke seg med et skudd, men spissen var en båtlengde i offside. Gjestene fikk et lite grep om kampen like før kvarteret med noen hjørnespark uten at de klarte å utnytte mulighetene.

Brightons første halvsjanse verdt å prate om kom i det 20.minutt da gjestene fikk frispark like utenfor feltet, men skuddet ble sendt like til side for mål. Fem minutter senere var det Burnley sin tur til å motta frispark i farlig posisjon, men heller ikke McNeill (26′) klarte å sette ballen i nettet. På det påfølgende hjørnesparket tvang Tarkowski (27′) fram en god mulighet, men heller ikke han klarte å overliste keeper Sanchez.

Vydra fulgte opp med et spennende løp minutter senere og la inn fra dypet som havnet nos Barnes (28′). Ballen traff en due som søkte ly fra regnet høyt oppe på tribunen.

Brighton fikk to hjørnespark i det 35.minutt og på et andre forsøket raget Lewis Dunk høyest og skallet kula i nettet. Cork leverte en meget svak forsvarsjobb og Berg Gudmundsson klarte ikke å avverget målet ved stolpen. 1-0 til Brighton.

I tradisjonens tro, kviknet Burnley til og forsøkte seg fremover, men Brighton hadde god kontroll. Connolly (42′) tvang fram nok et hjørnespark etter en god Pope-redning. Det kom lite nevneverdig ut av forsøket, så da sendte dommeren lagene til pause.

Annen omgang startet rolig og etter syv minutter var Burnley på hugget. Pieters (58′) sendte et hardt skudd på Sanchez som måte gi retur og kula havnet i føttene på Johann Berg Gudmundsson. Islendingen sendte avgårde en salve og kula gikk rett i nederste hjørnet. 1-1 i det 53.minutt.

Ashley Barnes klarte å sette ballen i nettet i det 56.minutt på sitt andre forsøk, men tilretteleggeren Vydra var i offside og dermed ble målet annullert og det fortsatt likt på Turf Moor. Blant spissene var Vydra en håndfull for Brighton-forsvaret med gode løp og flere nesten-muligheter og fikk en strålende mulighet i det 79.minutt til et fortjent mål fra kort, men skuddet gikk rett på keeperen.

Forsvarer Webster pådro seg en smell og fikk behandling, men etter noen minutter måtte han av banen og ble erstattet av Adam Lallana.

Minuttene tikket og Burnley presset og presset, men slet med å komme seg forbi midtbanen etter at Lallana kom utpå. Det ble noen halvhjertede forsøk der Vydra og Johann Berg Gudmundsson kunne trekkes fram som pådriverne, men kampen endte 1-1. Det var åttende gang lagene delte poeng på de siste elleve kamper.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, Berg Gudmundsson, Cork, Westwood, McNeill, Barnes, Vydra
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Long, Benson, Stephens, Mumbongo, Rodriguez
Gule kort: Gudmundsson 27

Brighton: Sanchez, Webster (Lallana 75), Dunk, White, Burn, Bissouma, Gross, Veitman, MacAllister, Maupay (Trossard 62), Connolly (Welbeck 62)
Innbyttere: Walton, Karbownik, Lallana, Moder, Tau, Alzate, Trossard, Welbeck, Zeqiri