Skuffende cup-exit

(Burnley 0-2 Bournemouth, FA, 5.r): Burnley slet med å håndtere Bournemouth og manglende samspill var tydelig når det gjøres åtte bytter. Sam Surridge sendte gjestene i føringen midtveis i første omgang og sørget for straffe i slutten av andre omgang. Junior Stanislas sørget for å sende Burnley ut av cupen og ga Bournemouth en velfortjent seier på Turf Moor.

Burnley tok i mot the Cherries på Turf Moor i FA cupens 5.runde. Som forventet ble det noen endringer i lagoppstillingen der Phil Bardsley ledet hjemmelaget med kapteinsbindet. Gjestene var uten kjente flere kjente fjes fra forrige sesong da de var i Premier League; Joshua King (Everton), Nathan Ake (Man.City), Callum Wilson, Ryan Fraser (begge Newcastle) og Aaron Ramsdale (Sheffield Utd).

I tillegg byttet de ut Eddie Howe med assistenten Jason Tindall som fikk sitte i sjefsstolen til fram til Johathan Woodgate tok over 1.februar.

På sin vei i cupen slo Bournemouth ut Oldham (4-1) og Crawley (2-1). The Clarets trengte overtid og straffer mot MK Dons (1-1 f.t. og 4-3 str.), men valset over Fulham (3-0.

Oppgjøret startet rolig og det hendte ikke så mye i åpningsminuttene og begge lag presset ballfører uten at det førte til noe. Burnley fikk se mer til ballen enn vanligvis, men møtte på en robust Cherries-midtbane og et godt organisert forsvar. Gjestene og Junior Stanislas (9′) var første til å forsøke seg med et skudd like til side for mål.

Burnleys første sjanse var signert Dale Stephens (12′) etter godt forarbeid av Berg Gudmundsson og Jimmy Dunne, men skuddet gikk like over tverrleggeren. Billing (15′) og Stephens (16′) forsøkte seg før hjemmelaget skrek etter straffe når Long vant duellen mot Surridge i feltet, men dommeren var ikke imponert.

Dunne og Long var ikke like stabile som Ben Mee og James Tarkowski, samtidig var ikke forsvaret like samstemt vi er vant med å se i ligaen og det fikk konsekvenser i det 21.minutt. The Cherries fosset fremover og Billing la kula inn i feltet til Sam Surridge som skremmende enkelt sendte gjestene i føringen fra kort hold.

Dwight McNeill sikret Burnley kampens første hjørnespark i det 29.minutt som endte med utspark til Begovic. Etterhvert som klokken tikket ble det stadig tydeligere at Clarets-laget ikke var samspilt der både pasningsspillet, løpene og forståelsen av hverandre var fraværende. De klarte liksom aldri å få det til og manglet en organisator. Det ble stadig tydeligere at Burnley spilte med åtte bytter fra sist kamp.

Peacock-Farrell tvang fram en super redning etter at Dale Stephens nesten satte ballen i eget nett i det 40.minutt. I sluttminuttene viste the Clarets glimt av forbedring, men det var lang mellom intensjon og utførelse. Etter ett tilleggsminutt sendte dommeren lagene i garderoben der Dyche forhåpentligvis ga spillerne en liten pet-talk.

Annen omgang startet uten bytter for Burnley, men gjestene byttet ut Stacey med Mepham. Trolig på grunn av skade. The Cherries startet friskt og var offensive innledningsvis uten å skape stort. Vydra (47′) prøvde ut Begovis som ga til hjørnespark og Josh Benson (48′) sendte innlegget til McNeill over mål.

McNeill (53′), Rodriguez (55′) og Bardsley (58′) forsøkte seg på skudd innen timen var spilt, men kvaliteten på skuddene var ikke nevneverdig truende og alle gikk til side for mål. På tross av en positiv start etter hvilen klarte Burnley aldri å ta steget opp, så da ble Westwood sendt utpå.

Burnley ble ganske raskt et annet lag rundt midtbanen, men de fant det uansett trøblete å bryte gjennom Cherries-forsvaret. Minuttene tikket uten at Burnley klarte å skape noe, så da måtte Dyche ty til drastiske tiltak. Spiss-duoen Jay og Vydra ble byttet ut med Mumbongo og Barnes, mens Lotwon erstattet Gudmundsson.

De burgunder- og lyseblå virket tryggere med ballen og forsøkene fremover kom litt hyppigere, men kvaliteten på pasningene og innleggene uteble. I det 86.minutt klippet Kevin Long ned Sam Surridge i feltet og dommeren var ikke i tvil. Junior Stanislas plasserte balen på krittmerket og sekunder senere plukket Peacok-Farrell ballen ut av nettet. 2-0 til Bournemouth i det 87.minutt.

Fjerdedommeren la til tre minutter før dommeren blåste av kampen. Gjestene vant fortjent i en kamp der Burnley aldri klarte å hevde seg.

Burnley: Peacock-Farrell, Bardsley, Long, Dunne, Driscoll-Glennon, McNeill, Stephens, Benson (Westwood 64), Gudmundsson (Lowton 74), Vydra (Mumbongo 74), Rodriguez (Barnes 74)
Innbyttere: Norris, Mee, Tarkowski, Lowton, Nartley, Westwood, Mumbongo, Barnes
Gule kort: McNeill 85, Bardlsey 89

Bournemouth: Begovic, S.Cook, Brooks (L.Cook 62), Lerma, Surridge, Stacey (Mepham 45), Carter-Vickers, Stanislas, Rico, Pearson, Billing
Innbytter: Dennis, Mepham, Kelly, Zemura, Kilkenny, L.Cook, Anthony, Danjuma, Saydee
Gule kort: Lerma 90+3