Komfortabel seier i London, men til en dyr pris

(Crystal Palace 0-3 Burnley): To mål på ti minutter i første omgang var nok til å gi Burnley pusterom på Selhurst Park. Matt Lowton punkterte kampen med en herlig solo-prestasjon rett etter sidebytte. Mot slutten av kampen ble både Mee og Pieters byttet ut grunnet skader.

Det ble som forventet flere bytter i lagoppstillingen fra FA-kampen mot Bournemouth, men Matej Vydra var ikke inkludert grunnet skade. Palace måtte klare seg uten Zaha og flere andre nøkkelspillere på Selhurst Park.

The Clarets fikk se mye til ballen innledningsvis og etter to minutter med pasningspill havnet kula hos Pieters som la inn i feltet. Johann Berg Gudmundsson snappet opp ballen Palace-forsvaret ikke klarte å klarere, tok noen steg og skrudde ballen i nettet. 1-0 til Burnley i det 5.minutt!

Westwood (7′) kunne ha økt ledelsen med et frispark noen meter fra feltet, men det tok ikke mange minuttene før jubelen kunne slippes nok en gang. Barnes sikret et hjørnespark og NcNeill la inn fra flagget. Kula gikk rett i hjertet av feltet og der var ingen andre enn Jay Rodriguez (10′) som ikke trengte å anstrenge seg i hodeduellen; 2-0 til Burnley.

Burnley var farlige i dødballene og midtveis i omgangen begynte hjemmelaget å få se mer til ballen og Benteke (25′) tvang fram en god redning fra Pope. Burnley var energiske der Lowton (26′) og Rodriguez (32′) prøvde seg på skudd fra avstand. Etterhvert som klokken tikket mot pause åpnet kampen seg mer uten at noen av lagene fikk materialisert skudd på keeper Pope eller Guaita.

Ett tredje mål ville ha punktert kampen, men hjemmelaget virket ikke veldig lystne på dette og forsvaret seg godt så da sendte dommeren lagene i garderoben.

Annen omgang startet uten noen bytter for the Clarets. Hjemmelaget foretok heller ingen bytter, men Andros Townsend varmet opp på sidelinjen så et bytte lå i kortene. Palace sparket i gang omgangen og det tik ikke mer enn to minutter før Burnley kunne slippe jubelen løs nok en gang. Matt Lowton viste rett og slett magi på Selhurst Park. Backen snappet opp ballen på midtstreken, kom seg forbi to motspillere, la kula i feltet til Jay som sendte tilbake til Matt som klinket til på volley og økte til 3-0! Fantastisk prestasjon av Lowton i det 47.minutt og hans første Premier League-mål for Burnley.

Samme mann prøvde seg på enda et mål minutter senere, men denne gang gikk kula til side for mål. Barnes (60′) og McNeill (61′) fikk meget gode sjanser til å gjøre dagen enda verre for Roy Hodgsons mannskap, så da ble Townsend sendt utpå.

Jay (68′) og McNeill (69′) noterte seg spennende muligheter før Brady ble presentert på Selhurst Park. Etterhvert ble også Mateta sendt utpå for hjemmelaget, men det var innbytter Townsend som sørget for deres største mulighet i det 77.minutt.

Mee pådro seg en smell i duell med Ayew i det 79.minutt, eller rettere sagt når Ayew løp rett i Mee. Det ble noen bekymringer da hele støtteapparatet løp ut til en bevisstløs Mee. Fem minutter senere ble kapteinen båret av banen og erstattet av Kevin Long. To minutter senere var det Erik Pieters sin tur til å pådra seg strekk og ble erstattet av Bardsley.

Ikke overraskende ble det lagt til en del tilleggs tid fra fjerdedommeren sin side, som signaliserte syv minutter. I det fjerde tilleggsminutt ble Mee observert traskende rundt, så det var gledelig å se at alt tilsynelatende var i orden med kapteinen. Palace sendte flere angrep mot Burnley, men the Clarets var solide i forsvar og ryddet opp. Burnley dro i land en sterk seier i London med en solid prestasjon, en prestasjon vi gjerne vil se mer av.

C.P: Guaita, Clyne, Kouyate, Dann, van Aanholt, Ayew, Milivojevic, Riedewald, Eze, Batshuayi (Townsend 62), Benteke (Mateta 75)
Innbyttere: Butland, Cahill, Kelly, Mitchell, Ward, Townsend, Mateta
Gule kort:

Burnley: Pope, Pieters (Bardsley 86), Mee (Long 84), Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson (Brady 71′), Cork, Westwood, McNeill, Barnes, Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Long, Brady, Brownhill, Stephens, Mumbongo