Heaton om sesongstarten

Tom Heaton pressekonferanseClarets-keeper liker det han har sett så langt av de lilla- og lyseblå og insisterer på at laget kan nå nye høyder denne sesongen og ser fram til dagens oppgjør mot Yeovil i deres første oppgjør noensinne. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Til tross for at Lancashire-laget har et lite lag er den tidligere Manchester United-keeperen overbevist om at lagets samhold og sterke bånd kan ta klubben like langt som lag med betraktelig større spillergrupper og finansielle muskler.

– Med en så stram liga, er det små forskjeller som kan utgjøre den store forskjellen, sa Heaton. Lagånden og stemningen har en innvirkning på resultatet, noe som er synlig og noe undervurdert. Alt er positivt for øyeblikket og hvis vi kan fortsette i samme retning kan det forhåpentligvis sende oss til nye høyder. 

27-åringen ble hentet i sommer i lag med tre andre keepere og har siden sesongen imponert mellom stengene, men har liten lyst til å ta på seg æren for den gode formen. Forsvars-rekken har virkelig vist seg fra sterke sider de siste kampene og er en god grunn til at Burnley er ubeseiret i cup og liga denne sesongen.

– Prestasjonene har vært veldig gode og man har sett mange nye ansikter i laget. Mot Bolton spilte vi bra, men ikke nok til å sikre alle poengene – selv om det ga antydninger til hva som ligger i bunn. York-kampen var lik, men vi måtte stå imot en mer fysisk utfordring på lørdag hvor vi fikk to gode mål og måtte stå imot fysikken deres mot slutten av kampen. 

– Forsvarerne kastet seg inn i alle dueller og stilte opp for hverandre – det kan ikke kjøpes. Det er noe som vinner fotballkamper, spesielt i en liga der det er så trangt og når man har et lag lag som er villige til å gjøre det, er det en enorm bonus, avsluttet keeperen.