Hjerteskjærende

Manager Dyche så flere tegn til at spillerne fant tilbake til seg selv etter et hjerteskjærende tap på overtid mot Tottenham. Charlie Taylor betrakter tapet som forferdelig.

The Clarets møtte tøff motstand i London i Tottenham og det så lenge ut til å gå mot poengdeling. Innbytter Christian Eriksen ville det annerledes i tilleggsminuttene og sørget for at Tottenham fortsatt kjemper i toppen, mens Burnley fortsatt vaker like over nedrykk-streken.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi forventet at det kom til å bli en slik kamp. Vi kom hit med en solid og endret formasjon. Det er ikke enkelt, men vi jobbet på den hele uken og den falt passende. Jeg er åpensinnet og har tenkt på det et par ganger, men ville ikke gjøre det med en tre-kampers uke.

– Idag var det rette tidspunkt og spillerne leverte mot et topplag som kan skape mange sjanser. Ironisk var det en lang ball fra midten de scoret på. Generelt sett var det defensive bra og vi er frustrerte fordi spillerne la ned en innsats både fysisk og mentalt.

Foto: BurnleyFC.com

Joe Hart trengte ikke å varte opp med mer enn to redninger, en i hver omgang. Keeperen hadde gode hjelpere i stoppertrioen Mee, Tarkowski, Long og backene Taylor og Bardsley. Forsvarerne stoppet det aller meste de støtte på.

– Joe hadde ikke mye å gjøre og vi prøve å bryte og kontre, men vi leter fortsatt etter den siste avgjørende delen. Det har vært gode tegn de siste kampene, det er motstandsdyktighet og detaljene blir stadig klarere. Vi er fortsatt ikke der vi ønsker hvor vi balanserer angrepet, men vi spiller heller ikke mot lag som dette hver uke.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi trenger selvfølgelig resultater, men mye av kampen dreier seg som mentalitet. I løpet av en sesong vil disse prestasjonen gi deg noe. Tidligere i sesongen fant vi ikke den røde tråden, men spillerne hever seg og selv vi vet at vi må plukke opp poeng så må vi starte et sted, sa Dyche.

Charlie Taylor hadde en god dag på jobb der han var en defensiv bauta og stoppet tidligere Claret Kieran Trippiers innleggsforsøk hyppig, samtidig som han var involvert i det offensive spillet. Backen forteller at flere opplevde tapet som en forferdelig måte å tape en kamp på. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi jobbet med dette på trening og det gikk perfekt Vi var forberedt på det som ville vært et herlig poeng mot et tøft lag på deres bane. Det er fullstendig hjerteskjærende når det gjelder å tape en kamp. Det er noe av det verste man kan oppleve. Etter å ha holdt ut så lenge og så slippe inn mål i tilleggsminuttene er forferdelig.

– Men vi har sett mer ut som det typiske Burnley-laget de siste ukene. Vi har fått et godt resultat og slapp ikke inn noen i forrige uke og var så nære mot et topplag nå. Det er flere gode ting å trekke fram.

Neste utfordrer blir ikke akkurat enklere, selv om Arsenal skal spille på søndag og møter nettopp Tottenham på onsdag.

– Det er nok et lag i form, så det blir vanskelig, men vi kommer til å bruke lærdommen fra denne kampen på treningsfeltet og prøve å gi en tilnærmet prestasjon, sa Taylor.