– Definitivt en forbedring

Keeper Joe Hart poengterte at laget trenger poeng, men mener samtidig at the Clarets har blitt bedre etter at ny lagoppstilling nesten ga poeng på Wembley.

Foto: BurnleyFC.com

Et mål mot slutten av kampen mot Tottenham sørget for et surt tap etter at innbytter Christian Eriksen dukket opp i siste liten og slo pusten ut av et hardtkjempende Burnley. The Clarets vaker med dette like over nedrykkstreken og lettere blir det i neste runde når Arsenal står for tur. 

Forrige sesong hadde mange sagt «bring them on!», mens det i år er litt mer bakkekontakt og tilbakeholden innstilling. Tre midtstoppere i lagoppstillingen er ikke hverdagskost for the Clarets, men Hart mener erkjenner at laget var minutter unna et sterkt poeng i London.

Foto: BurnleyFC.com

– Manageren har ikke lagt skjul på hva som kreves av oss som lag og hva som gjør klubben suksessfull. De to siste kampene var et tegn på hvor vi trenger å være. Det er definitivt en forbedring. Jeg ankom klubben vel vitende om klubbens forsvar, men vi har ikke vært like solide denne sesongen.

– Vi har gitt bort sjanser, men vi har vært bedre i de to siste kampene. Jeg tror de tok til seg den nye formasjonen og guttene sier at dette var noe nytt for laget. Vi tok det til oss denne uken og guttene presterte med den. Spillet utvikles hele tiden og vi kan ikke tillate oss å bli hengende etter, så det var viktig at vi fulgte opp og vi har mange spillere med god holdning og det klaffet.

Foto: BurnleyFC.com

Kevin Long var lagoppstillingens tilskudd mellom Ben Mee og James Tarkowski når det Clarets spilte med tre midtstoppere i et fem-manns forsvar. Formasjonen gjorde laget betraktelig mer solid enn deres forrige besøk til hovedstaden, den gang tapte de 2-0 mot Crystal Palace.

– Fotball er tøft til tider. Vi forsvarte oss i store deler av kampen og Tottenham vil føle at de fortjente å vinne kampen. Jeg mener vi ikke kan klage for mye over at de slo oss, samtidig tror jeg ikke de hadde klaget for mye hvis det hadde vært uavgjort fordi vi begrenset dem så mye.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi følte vi hadde gjort nok til å håndtere dem. Det er ironisk at målet kommer fra en lang ball inn i et lite kaos når de spilte så fin fotball og ikke kom seg videre. Vi er sønderknust, men samtidig er sesongen langt fra over og vi må børste vekk støvet og gjøre oss klare til kamp igjen.

Arsenal er som nevnt neste motstander og keeperen ser fram til en lignende innstilling mot the Gunners som jakter en fjerdeplass. Burnley på sin side vil kjempe om å komme seg opp av bunnstriden.

– Det er et realistisk faktum at vi er i bunnstriden, så poeng betyr mye. Prestasjonene er naturligvis viktige, men jeg vil heller ha en forferdelig prestasjon og ett poeng enn bra spill, men ingen poeng. Vi trenger å gjøre det meste ut av det vi har og ta det fremover, avsluttet Hart.