Hodebryet starter for Howe

Sesongen er over og kort tid gjenstår før spillerne kan ta en etterlengtet ferie og mens det vil pågå, kommer manager Howe og hans støtteapparat å bruke tiden til å gjøre de nødvendige justeringene og bygge opp «det nye» Burnley som skal kjempe om opprykk neste sesong. For å få det til er Howe avhengig av to spillere som har gjort det godt gjennom sesongen og som begge har et år igjen av kontrakten; Chris Eagles og Tyrone Mears – begge kommer til å være nevnt i sommerens overgangsrykter.

foto: lancashiretelegraph.co.uk

Chris Eagles var trukket til seg oppmerksomhet helt siden laget deres Premier League-sesong, med Everton som den mest aktuelle destinasjonen, mens ryktene rundt Tyrone Mears har det ikke vært snakket høyt om. Duoen var lystne på å bli værende i Premier League etter å ha fått smake på spill blant eliten, men ble overtalt av daværende manager Brian Laws til å bli værende i klubben – spørsmålet nå er om de to er villige til å spille i den lilla- og lyseblå trøya etter at Burnley feilet å rykke opp til de gjeveste denne sesongen.

Manager Howe ønsker naturligvis ikke å miste to av de beste spillerne på laget og kommer til å bruke sommeren til å hente spillere som kan hjelpe Mears og Eagles med å nå det både de, laget og fansen ønsker; opprykk til Premier League.

Jeg ser for meg at det kommer til å være fokus på dem, ettersom de har hatt gode sesonger og begge har et år igjen av kontrakten, forklarer manageren. Jeg håper selvfølgelig at de blir fordi de er begge viktige for laget, men vi må bare avvente og se.

Burnley fikk en saftig fallskjerm-pakke da de rykket ned fra Premier League verdt rundt £60m fordelt på fire sesonger – den første fallskjermen (ca £16m) tikket inn på kontoen ifjor sommer – i lag med £7.5m for spissen Steven Fletcher. Den andre pakken vil tikke inn på konto i løpet av sommeren og manager Howe vil være i en posisjon der han trenger å selge spillere for å bringe inn nye og med mange av kontraktene som løper ut til neste sommer, tyder mye på at Howe for en travel sommer.