Howe: – Ønsker Grezza alt godt

Manager Eddie Howe innrømmer at Alexanders ønske om å utvide hans utrolige karriere som spiller var en stor grunn til at partene skilte lag. Alexander avsluttet et fireårig samarbeid med the Clarets etter å takket nei til et nytt- og forbedret tilbud som trener for 12 nye måneder.

foto: burnleyfootballclub.com

Det faktum at Grezza fortsatt har et driv i seg, en ambisjon og ikke begeistret for å sitte på benken er egentlig all ære til han, sier Howe. Han ønsker å spille og det er ikke noe jeg kan garantere han her for neste sesong, så vi bestemte oss at det var beste om han gikk videre, men det gjør det ikke lettere av den grunn.

– Han spilte en stor rolle i Burnleys nyere historie, har vært fantastisk, både på og utenom banen og var en stor del av opprykket – jeg er klar over det og er sikker på at fansen ikke kommer til å glemme det og Grez forlater oss med de beste ønsker. Vi ønsker kan lykke til i fremtiden, hva enn det måtte blir og jeg er sikker på at med hans tilnærming, fokus og drivkraft, så blir han enn suksess hvor enn han drar.

Det er verdt å merke at Alexander ikke startet en eneste kamp under Howe etter ansettelsen i januar, men 39-åringen har for det meste blitt brukt som en innbytter som følgelig endte med hans milepæl på 1000 kamper. Veteranens erfaring er gull vært på treningsfeltet, men med et trenerapparat allerede på plass i regi av manager Howe, ble det dårlig med plasser og partene bestemte seg for å avbryte kontrakten.

Vi tilbød Grezza en trener-rolle, men det var kanskje ikke det han var på utkikk etter og han bestemte seg for å avslå – som igjen vi fullt respekterer og forstår. Min filosofi er å jobbe med yngre spillere og prøve å gjøre dem bedre – det er den riktige måten å tenke føler jeg. Jeg gjorde det ikke lenge siden, avsluttet sjefen.