Howe: – Dårligste jeg har sett

Det var en svært lite tilfreds manager som møtte pressen etter gårsdagens tap mot Millwall – sjefen var så misfornøyd at han definerte kampen som den verste under hans ledelse. 

Foto: BurnleyFC.com

Det eneste the Clarets kunne glede seg over var Jay Rodriguez 19.mål for sesongen som kom på straffe to minutter på overtid, mens resten av oppvisningen var helt klart skuffende. Burnley klarte aldri å få det til og med to mål med kvarters mellomrom var det dømt til å bli vanskelig for de lilla- og lyseblå, som prøvde å heve seg i annen om gang – uten hell.

Foto: BurnleyFC.com

Fra vårt ståsted – og antageligvis første gang på lenge – presterte vi ikke, understrek Howe. Det er antageligvis det dårligste jeg kan huske og fra første fløyteblås manglet vi karakter, vi var ikke i nærheten av det nivået som forventes og den konsistensen vi har hatt de siste månedene.

– Vi virket åpne og fillete, selv før de scoret, de tok spillet til oss og vi var rett og slett dårlige dårlige og slapp inn et svakt mål.

– Det andre målet kom ut av ingenting og var et slag i ansiktet for oss, men man må gi mannen skryt for det var et flott skudd. Vi slapp inn enkle mål for så å kjempe i annen omgang, men vi klarte ikke å bryte dem ned og vi tapte fortjent. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets måtte klare seg uten Dean Marney som var med sin kone på sykehus under fødselen av deres første barn, men bedre ble det ikke når også kaptein Chris McCann måtte forlate banen med det som er en mindre hamstring-skade.

Foto: BurnleyFC.com

Deans kone fødte i natt og mistet mye blod, så han ønsket å være med henne, noe vi har full forståelse for og ønsker henne god bedring.

– Jeg føler vi manglet Deans kreativitet idag og så kjente Chris hamstringen, det er nok ikke alvorlig, men man følte den tilstrekkelig til å måtte gå av og dermed mistet vi to nøkkelspillere på midtbanen. 

– Med få sentrale midtbanespillere tilgjengelige, måtte vi justere og gikk til 3-5-2 der vi gjorde det bra i 20 minutter, men det tredje målet tok knekken på oss. 

Fram til da prøvde vi å komme tilbake og virket positive, men endte opp med å sløse sjansene når det kunne ha fungert bedre. Jeg føler at vi har tatt et steg tilbake, tidligere i sesongen produserte vi lignende prestasjoner – samme med forrige sesong – men vi beveget oss fremover og ble bedre som lag. Dette var en dårlig glipp som vi trenger å gjøre noe med, regruppere, komme oss tilbake og sørget for å rette opp i ting, avsluttet sjefen.