Howe: – Det kommer

Manager Howe er optimistisk når et gjelder at de lilla- og lyseblå begynner å få det beste ut av leiesoldaten Nathan Delfouneso i det sesonginnspurten har startet. Aston Villa-spissen fikk en drømmedebut med mål etter fem minutter, men har siden den gang ikke hatt en eneste nettkjenning. Skadefuglen Chris McCann nærmer seg også retur etter å ha fullført sin første hele kamp for reservene denne uken og en ting er felles for begge spillerne ifølge Howe; – litt tålmodighet og det kommer.

Foto: burnleyexpress.net

Howe hentet Aston Villa-spissen tidlig i mars etter at nyheten om at flere av Burnleys spisser kom til å tilbringe den nærmeste fremtid på skadebenken. 20-åringen fikk en drømmedebut med mål mot Hull – som forøvrig var the Clarets’ siste seier – men har ikke klart å leve opp til førsteinntrykket. Sjefen sympatiserer med angriperen og er håpefull når det gjelder målene, for tegnene var der helt klart i lagets siste kamp, 2-0 tapet mot Nottingham.

Jeg tror ikke vi helt har klart å få et beste ut av han, forteller Burnley-sjefen. Noen spillere trenger mer tid til å tilpasse seg enn andre og han har måttet trenge tid til å venne seg til vår spillemåte, mens vi har måttet venne oss til hans løp og på tirsdag var det positive tegn på at vi begynner å få en forståelse.

– Han er en flott fyr med en herlig holdning som ønsker å gjøre det bra og er en utmerket spiller med utrolig potensiale som et forhåpentligvis vil løsne for de siste kampene. Han kan litt av alt, er teknisk veldig god, kan motta ballen med føttene, kan komme fra dypet, er atletisk og kjapp, skryter Howe før han avslutter; Men å utvikle en forståelse med en spiller og innad i spillergruppen er tidkrevende.

En annen spiller som det trengs tålmodighet med er Chris McCann, som stadig gjør det bedre på treningsfeltet og fikk omsider en full kamp for reservelaget på mandag, en fremgang som for Howe til å snakke om retur til førstelaget.

Han nærmer seg, sier Howe. Jeg tror at vi har gjort det rette med å ta det forsiktig med han, han har fått spille i mindre krevende kamper og bygger seg opp. Han trener godt og det er snakk om spørsmål om tid før vi spiller han til, men vi vil være sikre på at han er klar og kapabel til å spille på det nivået som kreves av han og laget – han nærmer seg.