Howe: – En merkelig kamp

Oppgjøret i Brighton på Amex Stadium, var alt annen enn det de fleste forventet. Det skulle ikke mange minuttene før en spiller ble sendt av banen og under ti minutter senere ble det nok et rødt kort, men det ble ikke noen dans på roser for the Clarets som kjempet godt mot slutten og når dommeren blåste av kampen kunne Lancashire-laget feire deres sjette borteseier og deres andre kamp uten baklengs denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Eddie Howe innrømte at seieren over Brightons ni spillere var en av de merkeligste i hans karriere som manager der the Seagulls ble redusert til ni mann innen kvarteret. Romain Vincelot slo angivelig Marvin Bartley i det 6.minutt, mens Ashley Barnes stemplet kapteinen etter kvarteret og begge kvalifiserte til direkte rødt kort av dommer Pawson.

Resten av kampen dreide seg mest om Burnley som sendte svært mange angrep retning Brighton-målet, men ble møtt av et solid syv-manns forsvar som kjempet med nebb og klør. Med 19.000 hjemmefans på tribunen som uttrykte sin frustrasjon og misnøye med dommeren, ble ikke nevneverdig mer begeistret når Trippiers langskudd i det 33 minutt sendte Burnley i føringen.

Jeg så aldri for meg at kampen kom til å bli slik, sa Howe. Det var den merkeligste stemningen jeg har vært borti som også guttene på banen følte, Brighton-fansen var utmerkede og støttet laget sitt, uttrykte sin frustrasjon over dommerne som følte at utvisningene var drøye. Fjerdedommeren hadde klar sikt (første røde) og så det hele, jeg så det personlig ikke, men han hadde samme sikt som Jason (Tindall) som også mente at det var klar utvisning.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg ønsker ikke å kommentere utvisningene før jeg har sett hendelsene og vurdert dem. Så fikk vi målet og trengte ikke å jage kampen så mye, men vi visste at det kom til å være en periode der Brighton kom til å svare – samtidig som vi ønsket ett mål til. Det var litt moro når de angrep oss mot slutten, men vi sto stand og er glade for å ha vunnet og sikret oss tre poeng.

Det gledelige fra mitt ståsted er at guttene klarte å holde hodet kaldt. Det ville vært enkelt å ta av, samtidig som tilskuerne nok ønsket at dommeren skulle jevne ting ut, men beskjeden i pausen var å holde hodet kaldt, være disiplinerte og holde på alle spillere.

Det letteste ville være å bli dratt med i suget der Brighton følte seg fornærmet og prøvde å få våre spillere til å reagere. Jeg må si at vi holdt på nervene og disiplinen, som for et så ungt lag er veldig gledelig. Når alt kommer til alt var det en veldig merkelig og vanskelig kamp, mange vil si at vi var to mann fler og burde ha vunnet komfortabelt, men Brighton – all ære til dem – forsvarte seg utrolig godt og gjorde det vanskelig. 

Vi isolerte Mackail-Smith, mens lagkameratene forsvarte felten godt og man kan sammenligne kampen med treningsøkter bestående av angrep mot forsvar. Jeg mener vi prøvde oss fram, vi sentret og skapte sjanser, men det var veldig vanskelig fordi presset var på oss og kun vi kunne rote det til. Det er fire av fire borteseire som er en herlig statistikk, men nå må vi ta det med oss inn i hjemmeformen og fortsette i riktig retning, avsluttet manager Howe.