Howe: – En verdig erstatter

Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen er full av lovord overfor nysigneringen Kieran Trippier som er tiltenkt en erstatter-rolle for Tyrone Mears. 20-åringen har gått med på et ett-årig låneopphold på Turf Moor etter at lagkameratene Chris Eagles og Tyrone Mears pakket kofferten og reiste til Bolton og Reebok Stadium.

Manageren er overbevisst at U21-spilleren kommer til å være mer enn verdig som erstatter på høyrekanten for de lilla og lyseblå denne sesongen.

Det er nok rettferdig å si at vi anser han for å være en likeverdig erstatter for Tyrone og for en god angripende høyreback i samme sjanger, forteller Howe. Han er en høyreback som kan spille i forskjellige posisjoner og er ganske allsidig som jeg vet spilte som høyre- og venstre midtbanespiller forrige sesong.

– Han er en fantastisk fotballspiller som har en flott distribusjon, som liker å komme seg fremover og som kommer til å tilføye oss brede og innlegg som en angripende trussel – samtidig som han kan forsvare, som er det viktigste. Hans hovedstyrke er som høyreback og det er der han vil spille her.

Det var viktig for oss at han han erfaring, han ønsker tilsynelatende å være suksessfull og vi ønsker å være der oppe og utfordre. Vi trenger spillere som har bevist at de klarer nivået og Kieran har bevist at han klarer det tidligere. Han er enda en lånesignering, hvor jeg ikke ønsker for mange, men man må se på enhver forsterkning individuelt og Kieran er en veldig god spiller som vi har ønsket å hente. Vi er takknemlige overfor Manchester City – igjen – som viser oss tilliten ved å låne oss en såpass verdsatt spiller og vi har som mål å utvikle Kieran som spiller, samtidig som vi håper at kan gjør det bra for oss, avsluttet manageren.