Howe er tilbake og sulten på seier

Manageren er tilbake ved roret i søndagens kamp mot Cardiff og vet viktigheten av å sikre poengene mot en av utfordrerne om Play Off-plassen. I lys av Jay Rodriguez’ bytte i forrige kamp og skade kan de lilla- og lyseblå måtte klare seg uten deres toppscorer og sjefen appellerer til resten av troppen til å brette opp ermene og få jobben gjort på Cardiff City Stadium.

Foto: BurnleyFC.com

22-årige Jay har denne sesongen briljert for the Clarets og kan vise til småpene 21 mål og er uten tvil en av de viktigste spillerne for de lilla- og lyseblå. Med en slik viktig brikke ute av spill, appellerer sjefen til resten av troppen til å brette opp ermene og fordele oppgavene.

– Det har vært en skuffende sekvens med kamper og dårlige resultater, men jeg mener fortsatt at vi ikke er lang unna der vi bør være, men vi må forsvare oss bedre og vi trenger å score fler mål, poengterte sjefen. Jeg mener det er en kollektiv innsats og vi trenger å score fler mål fra alle områder på banen.

– Jay-Rod har spilt bra i alle kampene denne sesongen og han følte både hamstringen og lysken, noe han har følt de siste par ukene og det flerret seg opp mot Crystal Palace og ville ikke ta unødvendige sjanser. Han spilte faktisk veldig bra i første omgang og det er et slag i ansiktet å miste han.

Foto: BurnleyFC.com

Han er den som gjør tingene for oss for øyeblikket, han scorer mål og vi er desperate etter å ha han frisk. Men vi vil heller ikke forverre han langsiktig så vi må se det an. Danny Ings gjorde det veldig bra, vi har Martin Paterson og Charlie Austin som alternativer på topp, men Jay har gjort det fantastisk for oss denne sesongen og vi ønsker å ha han med oss. 

Det er aldri lett å reise til Cardiff. Jeg har sett dem mye i år og Malky (Mackay) har gjort en fantastisk jobb! De gjorde det fantastisk mot Liverpool i Carling Cup-finalen og det var en flott prestasjon så vi vet hva de står for og det kommer til å være en stor test for oss.

– Det blir mellom to lag som begge er lystne på å vinne, men vi må forsikre oss at vi er fokuserte på vårt eget spill og hever standarden, det er målet; å vinne alle kamper, det må gjøres. 

– Jeg har fortsatt tro på den spillergruppen vi har her, men vi begynne å se på om ikke vi har gitt oss selv litt for mye å gjøre, avsluttet sjefen.