Howe: – Et fortjent poeng

Manager Eddie Howe følte at hans Burnley helt og holdent fortjente poenget de fikk etter en solid oppvisning mot Cardiff på deres egen City Stadium. Sjefen innrømmer at Lancashire-laget kanskje savnet toppscorer Jay Rodriguez, men roser venstreback etter en solid debut. 

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets’ toppscorer Jay Rodriguez sto over kampen, men the Clarets produserte nok sjanser til å kunne dra i land en god seier takket være flere gode skudd av 20-årige Ings og hans kollega Paterson. Dessverre var det slik at David Marshall storspilte mellom the Bluebirds’ stenger og nektet alt og alle nettkjenning. Burnley var det dominerende laget i mesteparten av første omgang, mens hjemmelaget kom mer til i annen og virket like truende som Burnley var i første, men det var rikelig med positivt å hente fra Wales denne søndagen.

– Det var en kamp som ikke hadde mange mål for noen av lagene, sa Burnley-sjefen. Jeg mener vi hadde de beste sjansene i første omgang og Dave Edgars heading var en kjempegod sjanse, Danny Ings traff nettveggen og Martin Paterson volle ble reddet. Det var nok å hente der for oss og jeg tror vi var modige idag og beveget ballen veldig bra. 

– Jeg er veldig glad på deres vegne til hvordan de tilpasser seg spillestilen og noe av den fotballen de viste idag var veldig, veldig bra. Ved å gjøre det, kommer man til å gi bort ballen i farlige områder, men det ligger i vår tro at det er den beste måten å spille på for å oppnå resultater i det lange løp.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er det vi har prøvd å gjøre hele sesongen og det vanskelige er å prøve å tilpasse spillestilen og filosofien – slikt tar tid. Man kan ikke gjøre det over natten og det er fordi at i denne ligaen og dette landet må man få resultater for å holde på jobben. Det har vært en balansegang, men vi føler at vi beveger oss i riktig retning i form av hvordan vi ønsker at guttene skal spille. 

– Jeg mener at hvis man var nøytral og så denne kampen, ville man bli imponert med hvordan vi prøvde å spille. Den neste utfordringen er å prøve å skape fler målsjanser, men å komme hit og dra med et poeng er positivt for oss og jeg ser på det som to ubeseirede kamper. Jeg vet at mange kan se på det annerledes, men forhåpentligvis er vi over nedturen vi hadde og med flere vanskelige kamper som venter håper vi å starte på en rekke kamper uten tap.

Foto: BurnleyFC.com

– Mulig vi savnet Jay litt, han var nære, men ikke helt der. Han er en stor spiller for oss og det du ikke ønsker er å sette han utpå og risikere å ødelegge han. Det er noen store kamper som venter og noen ganger må man gjør det man tror er best. 

– Danny (Lafferty) gjorde det bra, han har vært med oss en stund og hadde en hamstring-skade når han ankom, så vi har ikke sett så mye til han og dermed har det vært vanskelig å trene han. Men igjen, hvor mye tid har det tatt? Han har tatt til seg det med en herlig holdning og karakter som vi så idag – de som så han spille idag vet hvor god han er med ballen og han kommer kun til å bli bedre, avsluttet sjefen.