Lafferty om debuten: – Herlig

Venstreback Danny Lafferty fikk en pangstart på Burnley-karrieren etter overgangen fra Derry City i januar og storspilte for Lancashire-laget med sine gode offensive løp. Etter en imponerende kamp der forsvareren imponerte de fleste, håper nå unggutten på mer førstelagsspill.

Debutkamp for førstelaget
Foto: BurnleyFC.com

Lafferty fikk sin fulle debut for the Clarets mot Cardiff City idag, men har måttet vente en del uker for å kunne komme til det ettersom han ankom klubben med en mindre hamstring-skade – noe som tok tid å helbrede. Etter noen kamper for reservene der han blant annet kom på scoringslisten i forrige kamp, viste iren tilstrekkelig til å bli kalt inn til førstelaget.

Selv om det ble 0-0 og ett poeng, så var Lafferty et virkelig lyspunkt for sjefen – som også roset spilleren etter kampen. Selv var hovedpersonen begeistret over å kunne møte store og kjente lag.

– Det er grunnen til at jeg kom til Burnley, for å kunne spille på store stadioner og arenaer, så det var herlig å få en smak på hvordan det er å spille i Championship, sa Lafferty. Jeg har vært her en stund, så det var godt å få muligheten, jeg nøt det og føler at jeg spilte bra. 

– Å reise så langt og dra herfra uten baklengs og ett poeng er noe vi bør være glade for og fra vårt ståsted var det poenget vel fortjent. Vi prøvde å gjøre ting riktig og fikk et positivt resultat. Vi har fått ett poeng fra de siste fire kampene, så det var viktig å ikke tape, samtidig som en god oppvisning av laget var veldig gledelig. 

Foto: BurnleyFC.com

Venstrebacken erstattet Ben Mee som har figurert i den posisjonen de siste månedene etter salget av Danny Fox i sommer og en ikke overbevisende Brian Easton hadde prøvd seg.

21-åringen håper at han gjorde nok til å forbli på førstelaget og med to viktige kamper som venter i Ipswich og West Ham, er alt mulig.

– Jeg følte meg relativt bekvemt. Ben har gjort veldig mye denne sesongen og gjort en strålende jobb, så får en kamp til, kommer jeg til å jobbe sokkene av meg og gjøre en så god jobb som mulig. Jeg vet ikke hva manageren tror, men jeg liker å tro at slik jeg spilte har gitt han noe å tenke på og jeg kommer til å jobbe med å involvere meg så mye som mulig fram mot sesongslutt, avsluttet Lafferty.