Howe etter Norwich-seieren

Etter kveldens viktige kamp mot Norwich var sjefen tilfreds med det han så, gledet seg over at laget holdt stand mot tøff motstand, sørget for seiersmålet og dro seieren i land.

Burnley tok i mot et Norwich-lag som kun hadde tapt to ganger på bortebane denne sesongen og det var ventet en tøff, vanskelig, men god fotballkamp. De lilla- og lyseblå startet best, kontrollerte første omgangen med mål til følge, mens andre omgangen var det gjestene Norwich som styrte showet og fikk inn utligningsmålet.

Unge Jay Rodriguez dukket opp i slutt minuttene og sørget for 2-1-målet som sørget for tre viktige poeng.

– Jeg følte han fortjente det, han har en god holdning og gode ferdigheter så vi er henrykt på hans vegne, forteller Howe etter kampen. Jeg føler vi var dyktige i første omgang og sendte mange baller mot feltet deres, skapte kanskje ikke alt for mange sjanser, men viste styrke.

All ære til Norwich, de er et godt lag som gjorde det vanskelig for oss i andre omgang. Når de fikk utligningsmålet, kunne det virke som om vi slapp til i kampen igjen, nesten som om presset slapp og vi kunne jakte vinnermålet, som var herlig å se fly i mål. All ære til spillerne for det svaret.

Sjefen var veldig fornøyd med målscorer- og banens spiller Dean Marney og keeper Grants innsats, spesielt i andre omgang når gjestene hadde mye besittelse og var være mål flere ganger, hadde det ikke vært for Lee Grant.

Dean har vært utmerket siden vi har vært her, han presterer på et jevnt nivå og har vært veldig konsistent som spiller og scoret et par viktige mål – vi er veldig fornøyd med han.

– Vi trengte Lee i andre omgang, han tok mange gode avgjørelser, hadde god posisjonering og hadde mange gode redninger så vi er veldig tilfreds med hans oppvisning.

Kveldens kamp var Charlie Austins andre i Burnley-trøya uten mål, som statistisk sett skal være hans spesialitet, men manageren poengterer at man trenger å gi en spiller tid til å bli kjent med både medspillerne og ligaen.

– Det er en stor forskjell på League One og Championship, forklarer Howe. Jeg tror det kommer til å ta han tid med å bli kjent med hurtigheten her, men når han blir kjent med det kommer han til å klare seg bra. De to kampene han har vært med i har vært viktige for han, vi kommer til å jobbe med han, forbedre han og vi vet at når han får sjanser så kommer han til å score mål.

Ut måneden venter det utfordringer med fire borte kamper på rad (inkl. West Ham i FA-cupen), noe som kommer til å kreve mye av laget som ikke har gjort det aller best på bortebane denne sesongen og med lag som Watford og Cardiff som begge troner i den øvre delen, samt erkerival Preston North End (som besitter sisteplassen…) trenger Howe tiden til å skolere sine disipler til det som forventes av dem.

De er alle kritiske kamper. Spesielt på dette tidspunktet i sesongen, men heldigvis har vi tre uker på dem og får tid på treningsfeltet. Kampene kommer til å være vanskelige, men vi ser fram til dem og håper å kunne starte på en seiersrekke snart.