Howe: – Finansene legger grunnlaget

Sesongen er over for de fleste lag i Championship – foruten Play Off-lagene – og jakten på forsterkningen startet en stund siden. Ikke overraskende er flere større klubber koblet til Turf Moors toppscorer Jay Rodriguez, men sjefen er mer opptatt av å hente inn forsterkninger. Ikke bare kvalitet, men også kvantitet.

Foto: BurnleyFC.com

Redaksjonen følger ryktebørsen og overgangsmarkedet tett, men å trekke frem de reelle ryktene er ikke lett ettersom manager Howe har en tendens til å overraske med sine forsterkninger. Etter nedrykket fra Premier League har både styret og managerne gjort en betydelig jobb med å minke både spillere og lønnsutgifter, men sjefen er sikker i sin sak når det kommer til sommerens overgangvindu og hva som kommer til å diktere store deler av aktiviteten; finanser.

Jeg tror ikke vi kommer til å ha en stor stall av to grunner; ene er at vi ikke ønsker å ha en stor stall og to; finansene tilsier at vi ikke kommer til å ha det, poengterte Howe. Jeg mener at det ideelle er å ha en tropp på 22 spillere og kanskje noen fra ungdomslaget som kan øke antallet til 24.

Det man ønsker er å konkurranse om plassene og man ønsker spillerne til å utfordre alle områder av banen, samtidig som man trenger back-up. Vi har hatt en lang sesong med karantener og skader som til tider gjorde at spillere måtte spille i andre posisjoner enn sin opprinnelige og det er ikke ideelt, avsluttet Howe.