Howe tilfreds med avansement

Burnley-manager, Eddie Howe sitter igjen med følelsen at playmaker- og banens spiller Chris Eagles fortjente hat-trick i en kamp der the Clarets avanserte til 5.runde i FA cupen som en av de gjenværende 16. Angriper Martin Paterson fikk omsider slippe til etter lang til på skadelisten og viste at han ikke har glemt hvor målet ligger.

Eagles herjet med League Two-laget Burton under dagens kamp på Turf Moor. Playmakeren scoret to mål og hvor hans tredje traff stolpen og var etter det reprisebildene viste at ballen var på streken og det diskuteres om det skulle blitt godtkjent som mål- og hat-trick eller ikke.

Manager Howe måtte gi Eagles som har passert 10 «man of the match» denne sesongen, et par trøstende ord og uttalte følgende:

Jeg ville foretrukket om han spilte slik etter at overgangsvinduet lukkes, forteller Howe noe spøkefullt. Han hadde en utmerket kamp og jeg føler han fortjente en hat-trick idag og var uheldig som ikke fikk det – hans samspill var ypperlig og hans mål også. Chris føler nok også at det tredje var innenfor, men jeg trenger å se reprisen.

– Det var en god seier i en vanskelig kamp, forklarer Howe. Slike kamper kan være veldig vanskelige, Burton har ikke spilt på lenge og de så friskere ut. De viste at de er et godt lag, men vi var besluttsomme og er fornøyd med resultatet, vi kan spille bedre, men var profesjonelle og dro i land seieren til slutt.

– Det var litt nervøst, spesielt etter at det ble 2-1, men vi fikk inn et tredje og jeg er veldig glad på Martins vegne. Det har vært en frustrerende tid for han på sidelinjen og vi er alle klare over hans ferdigheter.

– Jeg vet hvor frustrerende det kan være å være skadet og ikke kunne spille, men han kom inn og så sylskarp ut og kunne fort hatt to- eller tre selv. Jeg er glad over at han virket så opplagt, det er positivt og forhåpentligvis kan han holde seg skadefri, avsluttet Howe.

Etter flere uker med imponerende spill av Chris Eagles,  kommer naturligvis spørsmålet opp rundt playmakerens fremtid og om Burnley klarer å holde på en av sine aller beste spillere. Eddie Howe ble konfrontert med dette under dagens pressekonferanse etter kampen og uttalte følgende:

– Chris er en utrolig dyktig fotballspiller som har gjort det fabelaktig og vi ønsker å beholde våre beste spillere. Vi foretrekker å bygge laget rundt Chris, fortalte Howe