Howe fornøyd med overgangene

Manager Howe sier seg fornøyd med sommerens forsterkninger, selv om det skjedde en del uforutsigbart. Derimot forteller sjefen at det enda er åpent for å forsterke ytterligere når lånevinduet åpner neste uke. 

Sommerens overgangsvindu stengte onsdag kveld og som alltid kan man si at det var spennende til siste sekund der klubber jobbet på spreng for å sikre seg spillere før klokken 23:00 lokal tid (midnatt her til lands). Mens Premier League-klubbene brente av ufattelige £448 – derav £100 av dem nevnte onsdag, satt mange Burnley-fans og ventet på hvem som kom til å bli de to spillerne Howe sa at han ønsket å hente.

Med et dusin spillere ut portene var det forventet at flere av dem skulle erstattes og mange så for seg at det kom til å skje nettopp den onsdagen. Fansen ble ikke skuffet da nyheten om Junior Stanislas ble offentliggjort, men den samme fansen sukket nok litt da Wade Elliott ble Birmingham-spiller minutter før vinduet stengte.

foto: Burnleyfootballclub.com

Howe hentet inn syv spillere denne sommeren og reduserte ikke bare lønnskostnadene betraktelig, men snittalderen i laget ble plutselig 23. Sjefen er fornøyd med forsterkningene som er gjort, selv om det fortsatt er mulighet til å hentet ytterligere spillere når lånevinduet åpner om en ukes tid.

Det har vært en interessant sommer!, røper sjefen. Det har vært en massiv endring, selv om jeg vil si at vi ikke planla å gjøre en så stor endring. Selvsagt ønsket vi å blande laget og endre visse områder, men det har blitt en enorm turnover og ikke alt gikk som planlagt.

Noen ganger skjer slikt i løpet av sommeren i fotballverdenen, noen ganger skjer ting ut av ingenting og er fullstendig uforventet, men jeg er fornøyd med laget og hvordan det begynner å formes. 

Det var vært travelt og mye har skjedd. Forhåpentligvis kan vi roe oss ned, bli bedre kjent med hverandre, se fremover og kanskje hente en eller to forsterkninger. Jeg tenkte at de permanente kom til å bli dem de ble og nå ser på lånemarkedet som vi kommer til å besøke neste uke.

Jeg føler at vi har noe gjenoppbygging å gjøre og det er områder i laget vi må forsterke. Jeg mener fortsatt at vi er litt fåtallige, men føler at vi er på vei i riktig retning, avsluttet manageren.