Howe: – Vi fortjente å tape

Burnley-sjefen snakket ikke altfor positivt om Burnleys opptreden mot Middlesbrough, rettet kritikk mot eget felt og krever forbedring der det trengs mest. 

Ingen unnskyldninger var tilfredse etter kveldens tap mot Middlesbrough – bortelaget spilte godt, taktisk og viste hva de er gode for, men manglet mye.. Veldig mye.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg har ikke noe å klage på, poengterte sjefen. Jeg føler det var en svak kamp fra vår side og iløpet av de forrige ukene har vi vært uheldige som ikke har klart å hente mer ut av kampene. I kveld klare vi ikke stort og ble slått av et bedre lag i løpet av det jeg vil kalle vår dårligste prestasjon.

Det vi har trent på lot vi ligge igjen på treningsfeltet og derfra ble det vanskelig for oss. Vi slapp inn simple mål, lot dem føre kampen, og gjorde det vanskelig for oss selv, men vi sendte ut folk etter ballen – til tross for at vi spant bein på oss selv. De var godt organiserte, spilte dypt og forsvarte seg godt. På hjemmebane har det vært en effektiv taktikk, men det endret seg raskt.

Foto: BurnleyFC.com

I lys av Derby-seieren valgte jeg å ikke gjøre noen endringer i laget fordi jeg så etter en lik prestasjon, men flere av spillerne-  av en eller grunn – presterte ikke idag. Det er bekymringsverdig for oss, for det var mange spillere og det er sjeldent for oss fordi det var flere store spillere som vi må prestere for at vi skal kunne få gode resultater.

Vi hadde ikke i kortroll i første omgang og måtte endre noe. Vi valgte å matche dem mann mot mann og ikke la dem styre kampen. Jeg ønsket å sette et press på dem, få tilskuerne med på vår side og prøve å svinge kampen, men det var noe vi ikke klarte og det er det mest skuffende. Turf Moor er vårt levebrød og vi trenger å prestere der hver uke, vi trenger å få fansen med oss og vi trenger å spille bra her. For øyeblikket sliter vi litt og det er en bekymring, avsluttet manageren.