Lite å stille med mot Boro

(Burnley 0-2 Middlesbrough): The Clarets fikk den verst tenkelige starten da Bailey sendte gjestene i føringen kort tid etter kampstart og Joe Bennett satt inn 2-0 like etter sidebytte. Ingenting klaffet for the Clarets som måtte konstatere sesongens første hjemmetap.

Manager Howe gjorde ingen bytter i laget fra Derby-kampen hvor både Treacy og Edgar spilte. Siste signering, Junior Stanislas startet på benken, samme med Marvin Bartley som måtte stå over de siste tre kampene grunnet rødt kort.

Gjestene fikk den verst mulige starten på kampen da McManus fikk en smell etter ett spilleminutt og ble byttet ut med Haroun tre minutter senere etter å ha mottatt behandling på sidelinjen. Hjemmelaget spilte jevnt og virket veldig solide, men hjemmelagets Bailey ville det annerledes og utnyttet et noe uklar situasjon og sende avgårde en kule fra 20 meter som havnet rett i nettets høyre hjørne – Jensen var på ballen, men kunne ikke unngå Middlesbroughs ledelse etter 11 minutter.

Burnley prøvde å svare, men klarte ikke å bryte gjennom gjestenes forsvar og de påfølgende minuttene var preget av tøffe dueller, kort og kjemping på midtbanen med et par halvsjanser av begge lag. Middlesbrough var nærmere 2-0, enn det Burnley var utligning, men begge lag sto imot.

Ross Wallace og Jay Rodriguez sto for de to store sjansene som ble skapt av Burnley, men ingen av dem klarte å bryte gjennom Ikemes hansker og gikk til pause med et Boro-lag som var fortjent i ledelsen.

Etter sidebytte var det ingen bytter, men gjestene brukte heller ikke lang tid for å øke ledelsen når Middlesbrough ble tildelt hjørnespark som ble lagt inn av Barry Robson, men Jensen sendte kula ut – Joe Bennett snappet opp returen, fosset fremover og klinket ballen i nettet fra syv meters hold og økte til 2-0 etter 49 minutter.

Endring trengtes og Stanislas fikk sin debut da han ble byttet ut etter 52 minutter – minutter senere var kaptein McCann veldig nære et mål, men Ikemes sto imot – til the Clarets store frustrasjon. Burnleys midtbane jobbet iherdig og prøvde å skape muligheter, men møtte sterk motstand, til tross for flere Austin-sjanser midtveis i omgangen. Flere bytter fulgte som skulle gi de lilla- og lyseblå en ny og nødvendig vending på kampen, men det hjalp lite, for gjestene var for sterke.

Mot slutten av kampen var Jay Rodriguez så utrolig nære- og kan anse seg selv som veldig heldig for å ikke ha blitt tildelt direkte rødt kort, men dommeren lot det gå med gult kort. Når dommeren blåste av en lei kamp, hadde the Clarets sløst med sjansene og manglet det «siste lille» for å kunne true Boro-keeper, Ikeme.

Burnley: Jensen, Trippier, Easton, Mee, Edgar, McCann, Marney (Bartley 70), Wallace, Rodriguez, Austin (Hines 70), Treacy (Stanislas 52).
Innbyttere: Amougou, Grant.
Gule kort: Treacy 20, Wallace 36, Rodriguez 90+3

Middlesbrough: Ikeme, McMahon, Bates, Hoyte, McManus (Haroun 4), Williams, Bailey, Bennett, Robson (Arca 81), McDonald, Emnes. Innbyttere: Kink, Zemmama, Martin.
Gule kort: Bennett 13, Robson 23

Dommer: Mark Haywood.
Tilskuere: 15,220