Howe: – Gi meg skylden

Manager Howe ber fansen om å rette sin frustrasjon mot seg selv fremfor spillerne etter lagets 2-1 tap for Peterborough idag. Sjefen påtar seg skylden for at laget kun har vunnet en av lagets seks kamper denne sesongen etter sesongens store utskiftning på spillerfronten, men samtidig ber manageren om å være tro mot klubben i det tre hjemmekamper på rad venter. 

Foto: BurnleyFC.com

Majoriteten av fansen forstår situasjonen etter sommeren og jeg kan ikke takke dem nok for deres støtte, forteller Howe. De som er kritiske, klandrer jeg heller ikke, men jeg ber dem om å støtte seg bak laget og muntre dem opp fordi de trenger den vokale støtten. Hvis de ønsker å uttrykke sin frustrasjon, er jeg klar til å ta den imot, jeg vet at jeg kommer til å bli kritisert fordi jeg blir bedømt etter resultatene og de er ikke så veldig bra for øyeblikket. 

Men jeg er gammel nok til å tåle det, jeg er ansvarlig for resultatene og det er en del av bransjen – jeg er ikke naiv nok til å tro annerledes. Jobben sier det, jeg er klar for det og fortjener det antageligvis – den delen av saken er grei, så lenge det ikke går utover spillerne. Forhåpentligvis klarer vi å snu trenden ved å holde sammen og komme oss gjennom dette. Det har vært en vanskelig sommer for klubben, men vi føler at dette kommer til å ordne seg og jeg tror på spillerne vi har. 

Vi har en talentfull stall og av en eller annen grunn går ikke ting i vår retning for øyeblikket, men jeg er sikker på at det kommer så lenge vi er modige og fortsetter å kjempe. Kritikk under en kamp er vanskelig å svelge, spesielt på hjemmebane hvor vi har tre hjemmekamper og vi trenger fansen til å støtte oss så mye de kan.

foto: Burnleyfootballclub.com

Jeg ville gi guttene en sjanse til å revansjere resultatet mot Middlesbrough, samtidig som de var ansvarlige for resultatet i Derby. Jeg tror ikke det har så mye med laguttaket å gjøre, det går nok mer ut på spillernes individuelle jobber – noe jeg føler de aller fleste gjorde bra idag. Det er snakk om så små marginer i fotball mellom seier og tap, der små ting kan endre kamper og igjen gjorde vi det vanskelig for oss selv ved å slippe inn et tidlig mål og begge målene var lusne.

Foruten det føler jeg vi var helt klart det bedre laget, vi skapte mange sjanser, burde ha vunnet kampen og sitter her igjen med et tap som gjør det svært frustrerende. Jeg føler noe av vår bevegelse og pasningspill idag var utmerket hvor vi virket som et veldig godt angrepslag, samtidig som jeg føler vi forsvarte oss greit, men vi slakket opp to ganger. 

Det er slik det er for oss akkurat nå, men vi må holde sammen gjennom denne vanskelige tiden. På en side er jeg fornøyd med innsatsen, på en annen er jeg såret over tapet. Det gledelige fra mitt ståsted er at spillerne ga alt, de jagde og fortsatte å kjempe til dommeren blåste av kampen – det er flere positive ting å hente fra kampen, hvor forrige ukes kamp hadde få. Sett fra det synspunktet var det en bedre måte å tape kampen på, avsluttet sjefen.