Sjansesløseri og ufortjent tap

(Peterborough 2-1 Burnley): The Posh tok en tidlig ledelse, styrte halve omgangen, men mot slutten av andre i en god Burnley-periode utnyttet Sinclair en forsvarstabbe og økte til 2-0. Keith Treacy satt inn 2-1-målet i omgangens siste minutt. Annen omgang besto av mye fram og tilbake, mange gode sjanser hvor begge lag kunne ha punktert kampen, men det ble en målløs omgang til tross for mye besittelse av Burnley som måtte akseptere sitt andre strake tap i ligaen.

Manager Howe sendte ut et uendret lag fra sist runde, 2-0-tapet for Middlesbrough, med formål å la spillerne vise hva de er gode for og bevise at de er verdige plassen i laget, men igjen var det motstanderen som fikk et tidlig mål. Emile Sinclair mottok en flott lobb fra Tomlin som utnyttet en forsvarstabbe og satte kula i nettet bak Jensen etter tre minutter. The Clarets virket til tider veldig ukomfortable med et så pressende Posh-lag som var nærmere 2- og 3-0 enn det Burnley var en utligning.

Energiske Peterborough med Boyd og Sinclair i spissen skapte problemer for the Clarets, men det kollektive Posh var farligere som utnyttet så mye rom som mulig. Bedre ble det ikke da Brian Jensen fikk seg en smell og måtte bli erstattet av Lee Grant (det ble tidlig spekulert om ikke det var lyskeskade, mer info kommer etter kampen, red.adm), samtidig som Keith Treacy også pådro seg en smell i kneet – men klarte heldigvis å riste den av seg.

Burnleys første halvsjanse kom først etter 20 minutter når Brian Easton la inn kula mot feltet og fant Jay-Rod som ikke klarte å styre kula i riktig retning. De påfølgende minuttene fikk Burnley flere kjappe sjanser der gnisten i laget kom tilbake hvor Peterborough ble presset i et hjørne og midtveis i omgangen var det hjemmelaget som var heldige med å ikke ligge under med to, tre mål.

Fra verre til verst ble det mot slutten av omgangen, midt i en god Burnley-periode ga David Edgar bort ballen til Emile Sinclair som ikke nølte med å øke ledelsen i det 38.minutt. The Clarets mistet motet, men minutter senere sendte Jay Rodriguez ballen til Keith Treacy som fra 25 meter klinker til lærkula og sender den rett i hjørnet bak Posh-keeper Jones, 2-1 etter 45.min.

Etter sidebytte var det to offensive lag som kjempet om ballen og skapte fine sjanser på hver sin banehalvdel. Peterboroughs to-målsscorer Sinclair, støttet av Tomlin og Boyd som hadde en særdeles god dag på jobb skapte problemer for Clarets-forsvaret – derimot skapte Treacy, Jay-Rod og tidvis anonyme Austin på sin side problemer for Posh-forsvaret.

Midtveis i omgangen ble Stanislas satt inn på bekostning av Ross Wallace som hadde en god kamp, men laget trengte friske- og ikke minst raske bein på gressmatten. Like etter byttet var Sinclair nære sin hat-trick etter at spisen lobbet ballen over Edgar, men alene med Grant sendte han ballen utenfor på halvvolley. The Clarets presset på og jaget utligning anført av en energisk Junior Stanislas, men noe manglet og inn kom Marvin Bartley for Dean Marney.

Med kvarteret igjen av omgangen ble Jay Rodriguez klippet ned i feltet – soleklar straffe – men dommeren var ikke imponert og lot spillet fortsette til manges store frustrasjon. Kampen fortsatte i samme retning der begge lag fortsatte å skape sjanser og Austin var nære utligning, det samme var Jay-Rod, men skuddfoten til angrepsparet var ikke godt nok innstilt og frustrasjonen bredte seg dermed enda mer.

Kontringene og presset fortsatte, midtbanen kjempet hardt og Burnley tilbrakte tiden på Peterboroughs banehalvdel, men hver gang the Clarets nærmet seg 16 meteren rotet de det til.

Bedre ble det ikke når det gjenstod fem minutter igjen av omgangen og Ben Mee måtte få behandling på sidelinjen etter en smell. – heldigvis gikk det greit med leiesoldaten som etterhvert kom seg ut på banen.

BURNLEY: Jensen (Grant 17), Trippier, Mee, Edgar, Easton, Wallace (Stanislas 61), Marney (Bartley 72), McCann, Treacy, Austin, Rodriguez.
Innbyttere: Hines, Amougou
Gule kort: Mee 5

PETERBOROUGH: Jones, Little, Bennett, Zakuani, Tomlin (Rowe 60), Boyd (Taylor 77), McCann, Sinclair, Tunnicliffe, Frecklington (Wootton 87), Alcock.
Innbyttere: Lewis, Kearns
Gule kort: Wootton 90, Taylor 90+1

Tilskuere: 7.973
Dommer: Jock Waugh