Howe: – Gleder meg

Sjefen gleder seg til oppgjøret mot kystlaget fra sørkysten som har en sterk hjemmestatistikk å vise til, men som ethvert lag i ligaen så er det også mulig å beseire dem. Troppen forbereder seg til et vanskelig oppgjør, men Howe håper at lagets borteform denne sesongen kan bygges på og oppmuntrer the Clarets til å dra hjem deres sjette borteseier. 

The Clarets reiser til Brightons nye hjem, Amex Stadium, en flott stadion de ikke har vært på før med mål om ta med tre poeng hjem – et scenario som ikke burde være umulig ettersom Burnley har vunnet mer på fremmed gress enn på eget denne sesongen. Med fem borteseire er Lancashire-laget kun en seier unna det samme antallet de klarte forrige sesong og kun to unna deres opprykkssesong 2008/09.

Foto: BurnleyFC.com

Men etter å ha sett laget sitt sprudle den siste tiden og spesielt etter deres snuoperasjon mot West Ham ser ikke manageren noen grunn til hvorfor ikke de skulle kunne klare mot høyt-flyvende Seagulls.

Når vi (Howe og Tindall, red.adm) kom hit forrige sesong visste vi at Burnley kun hadde vunnet en kamp på bortebane og var klare over at vi hadde litt jobb å gjøre, forklarte sjefen. Jeg sier ikke at vi har funnet det magiske svaret eller kuren til borteseire, men det kommer an på karakteren og holdningen man ofte finner når man reiser til andres vanskelige baner. 

Vi har hatt noen imponerende comeback også, noe som er veldig gledelig og som viser at vi har en god lagånd. Guttene nyter å spille borte og suksessen med det hjelper på, når man vinner kamper borte begynner man å tenke at man er et godt lag og vi har vært vanskelige å slå den siste tiden, spesielt på bortebane.

Jeg tror at når man vinner over et lag som West Ham, gir det enorm selvtillit og man føler at man kan vinne over hvem som helst og gjenta det. Når man er der og møter gode motstandere, samtidig som han har suksess på veien – vi har vunnet fem kamper på bortebane som er greit på nåværende tidspunkt, men vi ønsker å øke det antallet hvis vi kan.Vi nyter hjemmekampene også, men det er litt mindre press der og det vil være rettferdig å si at guttene uttrykker seg muligens litt mer på bortebane.

Foto: BurnleyFC.com

The Seagulls har fått en imponerende start på sesongen i Championship etter deres opprykk fra League One under tidligere Tottenham-spilleren Gus Poyets ledelse og befinner seg kun en plass unna Play Off. The Seagulls har kun tapt to ganger hjemme siden de flyttet i sommer og har vunnet tre på rad der Burnley stiller med en utsolgt borte-tribune bestående av 850 tilreisende.

Det er en tøff kamp, de er et veldig godt lag. Vi spilte mot dem ifjor og jeg har alltid vært imponert over Gus’ metoder og hvordan han vil spille. De har blitt sterkere i år, de har rekruttert bra med noen nøkkelspillere i nøkkelområder, har en ny stadion og klubben flyr høyt noe som kommer til å gjøre det vanskelig for oss.

– De liker å dominere kamper med ballbesittelse, så vi må prøve å håndtere det, samtidig som vi må komme til – vi forventer ingenting, det er et vanskelig sted å dra, men de har vist denne sesongen at også de kan bli beseiret og som jeg har sagt tidligere; våre spillere frykter ingen, avsluttet manageren.