Mee: – Ligaens sterkeste angrepsstyrke

Leiesoldat Ben Mee forteller til lokal media at han føler the Clarets besitter ligaens farligste angrepsstyrke, spesielt nå som Pato og Charlie Austin er tilbake og klare til kamp. Forsvareren forteller også om lagets viktigste ambisjon: holde buret rent, samt sin egen posisjon i laget.

Foto: BurnleyFC.com

Duoen bidrar til at manager Howe må tygge smertestillende, for hodepinen manageren har kan ikke være enkel: Jay Rodriguez, Charlie Austin, Sam Vokes, Martin Paterson og Alex MacDonald kjemper alle om to tilgjengelige plasser. Slikt er ikke bare sunn konkurranse, men også et scenario som hever engasjementet ytterligere og nettopp slik konkurranse om spissplassen mener leiesoldaten er bra for the Clarets – som jager en seier over Brighton idag.

Det er mange gode spisser her nå og det er godt å se dem tilbake, spesielt Pato som har vært ute en langere periode, fortalte Mee. Det var godt å se Charlie også ettersom det ikke så ille som vi først trodde, det gir oss fordeler – å ha slike alternativer som kan komme inn fra benken. Konkurransen er god på topp, det er mange gode alternativ og det er antageligvis en av sterkeste angrepsstyrkene i ligaen.

Mens konkurransen om toppen er god, har det heller ikke vært noe problem for the Clarets å skape sjanser, men det er de lekkende målene imot som har vært den store utfordringen.

Foto: BurnleyFC.com

Vi prøver hele tiden å holde buret rent, det er synd vi ikke klarte det på lørdag og vi burde nok ha akseptert en uavgjort – for da hadde vi ikke sluppet inn målet. Vi var selvsikre etter West Ham, mer selvsikre enn i noen tidligere kamper og derfor er det synd at vi ikke klarte å komme oss i gang mot Portsmouth og sikre det til fire seire av fire mulige. Det var en av de dagene og det var frustrerende, men det er en læringsprosess – slik enhver kamp er. 

Jeg tror at jo mer man spiller, desto mer blir man vant til dem rundt deg, man blir mer komfortabel med dem og det vises på resultatene. Vi begynner å bli bedre kjent med hverandre som en enhet og vi har hatt den samme forsvarsrekka i flere kamper nå, som er bra og forhåpentligvis en vi kan holde gående. Vi viste mot West Ham at vi kan være solide bakover, så derfor var det vondt å se målet gå inn.

Min naturlige posisjon er midtstopper, men jo mer jeg får spille på venstreback, desto mer blir jeg vant med den posisjonen. Jeg har en defensiv mentalitet av natur, så det å komme seg fremover tar litt til å venne seg til, men manageren liker de defensive sidene og den offensive kommer med det. Jeg har ikke spilt venstreback før jeg kom hit – jevnlig iallefall, men jeg har begynt å like det og føler meg selvsikker når jeg spiller der. Det føles som om jeg vokser meg i rollen og er glad for å spille der, avsluttet Mee.