Howe: – Hjelpeløse..

Manager Howe følte at hans unge mannskap var hjelpeløse mot Middlesbrough i det to knallskudd sørget for å senke the Clarets på Riverside Stadium.

Charlie Austin sørget for å sende the Clarets i føringen mot slutten av første omgang, men hjemmelaget ville det annerledes og utlignet like etter. Annen omgang bar preg av et Boro-lag som ville mest, selv om Burnley kom til noen halvsjanser, men det var de avsluttende ti minuttene som ga mest spenning – og mål.

Forskjellen for hjemmelaget skulle vise seg å være innbytterne, for det var nettopp takket være dem at Middlesbrough kunne feire sesongens første tre poeng. Sjefen var følgelig skuffet over å se et viktig poeng svinne hen..

– Det er vanskelig å akseptere grunnet målene og man føler seg hjelpeløs og spillerne er skuffet, sa Howe. Jeg mener det var en veldig god første omgang der begge lag hadde sine perioder og spesielt mot pausen begynte vi å dominere. Vi fikk ledermålet, men klarte ikke å holde på det og mente det var en god innsats dersom vi hadde beholdt ledelsen til pause – noe vi ikke klarte.

– Det var vendepunktet i kampen for meg og slutten satte punktum. Jeg vet ikke hva jeg skal si om de to siste målene… Det er sjeldent man ser to finere skudd i en og samme kamp og det er ikke mye man kan gjøre med dem. Vi satt kanskje litt for dypt i annen omgang, men honnør til dem for å tvinge oss tilbake og jeg kan ikke kritisere laget mitt for mye.

– Vi kom tilbake etter å ha ligget under 2-1 og viste karakter, noe som vil gjøre oss godt. Det viste at Burnley ikke liker å tape kamper og hadde vi fått ett poeng, så hadde det vært et flott poeng. Men vi klarte ikke å holde på det og kjempet til siste minutt, noe jeg mener vi bør ta med oss.

– Troppen vår var tynn og ingen kan motsi det. Vi fikk et par smeller som reduserte vår førsteellver og begrenset fleksibiliteten som kunne gått begge veier. Martin kjente hamstringen sin på lørdag og vi ønsket ikke å risikere noe med han, men han er helt klart tilbake på lørdag, avsluttet sjefen.