Howe: – Hjerteknusende

Manageren var lite tilfreds og fra seg etter at the Clarets bokførte seg nok et tap, deres fjerde strake. Sjefen ba spillerne sine om ikke å bruke mye energi på tapet, noe som lett kan medføre til demotiverte spillere og heller fokusere på forbedring og klatre oppover tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Første omgang var uten tvil en som de fleste ønsker å legge bak seg – iallefall i Burnley-leiren, men annen omgang derimot reiste the Clarets seg og viste til tider klasse, forover som bakover. Marvin Bartleys utligning tidlig etter sidebytte ga håp om iallefall et poeng og mot slutten av kampen valgte sjefen å gjøre det eneste kloke å dra i land poenget ved å sette inn en femte forsvarer og har derfor en seriøs grunn til å være skuffet ettersom ingen klarte å hindre at Burke satte spikeren i kista med vinnermålet ett minutt på overtid.

Dette var hjerteknusende. Det føles verre enn på lørdag og jeg mener at vi gjorde nok til å hente inn ett flott poeng, forklarte Howe. Vi forsvarte oss veldig godt der ballene kom flyvende inn i boksen vår og våre midtstoppere – spesielt i annen omgang – var utmerkede. Men vi slapp inn i aller siste liten og det er en kamel å svelge. Når man taper fire kamper på rad gjør det noe med selvtilliten og når man slipper inn så tidlig som vi gjorde, ryster det laget. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi slet med å komme inn i kampen, men startet annen omgang positivt og virket komfortable. Vi viste enorm lagånd ved å komme tilbake og jeg mener guttene ga alt og føler at man kan si ved å se på reaksjonen deres mot slutten, frustrasjonen og smerten deres. Med en slik holdning vet jeg at vi kommer langt, men vi slipper inn sene mål og det er noe vi må gjøre noe med.

– Jeg tror heller ikke at det er noe alvorlig feil med oss, det er ingen utvalgte områder som må rettes opp og vi ser alltid på lånemarkedet etter spillere som kan forbedre oss. Og nettopp det er nøkkelordet, de må kunne forbedre oss innenfor de budsjettene vi har tilgjengelige og det har vist seg å være vanskelig. 

Til tross for at laget kjemper godt, uteblir resultatene og mange skriker etter forsterkninger, men Howe er som vanlig lojal mot spillerne sine og holder kortene tett inntil brystet.

Foto: BurnleyFC.com

Det enkleste ville vært å få panikk og bytte ut hele laget, men det er ikke nødvendigvis noe jeg føler vil være det riktige. Vi må bruke dette som en motivasjon nå, starte på nytt og bruke det som et springbrett fremover, vi er fortsatt kun to seire unna den øvre halvdelen og jeg har tro på spillerne og laget jeg har. På dette tidspunktet, må vi være sterke – sammen – jeg har gitt spillerne tillit og føler at de er gode nok, det gjør jeg oppriktig. 

Med litt mer selvtillit og et par resultater vil du se dette laget blomstre, det ville gjort oss mye sterkere og bestemte og vi må bruke det som et fundament til å komme tilbake sterkere fordi jeg vet at de kan klare det.

– Ja, jeg kunne tenke meg å tilføye et par spillere i nøkkelområder, men vi kommer til å vente på de riktige, vi er ikke langt unna fra å være et godt lag og jeg ville ikke sagt det hvis vi hadde blitt utspilt hver uke. Jeg tror ikke at det er tilfellet, men vi må finne bena våre igjen og så fort vi får det til, blir vi et bedre lag, avsluttet manageren.