Howe hyller laget

Eddie Howe hyller lagets innsats etter deres første seier under hans ledelse etter mål av Jay Rodriguez og Dean Marney. Flere meritter ble oppnådd; Howes første møte med Pompey etter at han forlot derfra som spiller og Burnleys første seier over de blå på 30 år.

Rent underholdningsmessig så var uten tvil første omgangen kos for øyet med sitt flotte angrepsspill, mens andre omgang var mer taktikkbasert hvor man trengte å dra i land seieren med godt forsvarspill, noe laget klarte utmerket og hylles av Howe.

– Jeg mener spillerne var utrolige, sier Howe. I første omgang følte jeg vi kontrollerte kampen og i andre gravde vi oss ned, forsvarte med våre liv og forsvarte ledelsen når vi trengte å gjøre det.

– Vi viste et fantastisk samhold og engasjement i alle aspektene som trengs for å vinne på bortebane. Jeg kan ikke si noe på noen fordi de løp bena av seg og kommer til å trenge noen dager til å komme seg.

Chris Eagles var i en slags hengense spiss rolle, bak Steven Thompson i formasjon som overrasket og skapte problemer for Pompey

– Det er noe vi prøvde på lørdag, vi prøvde ut tre formasjoner for å få tak på kampen og jeg likte synet av Chris i den posisjonen. Vi bestemte oss for å prøve det her og gi Chris litt mer rom til å spille av Steven Thompson, som var fenomenal. Det ga Chris mer mulighet til å bruke plassen og finne ballen og jeg føler han var ypperlig, spesielt i første omgang, roser Howe.

Gjensynet med- og seieren over Portsmouth var spesiell for manager Howe, som tilbrakte en skuffende tid på Fratton Park i 2002-04. I løpet av sitt to- og et halvt år lange opphold tilbrakte Howe mesterparten av tiden hos legene og det medisinske støtte-apparatet. Seieren derimot, var Lancashire-lagets første over de blå på 30 år, noe som smaker ekstra godt for Howe.

– Det er utrolig hvordan fotball kan endre ting og det å komme tilbake hit i min andre kamp som manager. Jeg hadde en miserabel tid her, ikke på grunn av noe med klubben, men å grunn av min skade og det var personlig en mørk periode i karrieren min.

– Så det å komme tilbake hit som manager var noe jeg aldri så for meg og det å vinne i tillegg avsluttet en herlig dag for oss, avsluttet Howe.