Viktig borteseier over Pompey!

(Portsmouth 1-2 Burnley): En underholdende første omgang hvor de lilla- og lyseblå var mest kreative og skapte mest, resulterte i en 2-1 ledelse til pause. Andre omgangen trengte tid på å bli varm i trøya, selv om det ikke skjedde stort foruten to fine sjanser, et til hvert av lagene og en etterlengtet borteseier for Burnley.

Kampen startet positivt med J-Rod og Thompson på topp som skapte problemer for Pompey-forsvaret. Det skulle ikke mer enn to minutter før Ashdown måtte strekke på kroppen og fikk en indikasjon på hva som ventet.

Den kommende halvtimen var det Burnley som styrte showet med unge Rodriguez, Thompson og vingene Eagles-Elliott. Foruten en liten sjanse av gamle kjenningen Nugent etter syv minutter.

Kanu mot Marney

Passert halvtimen spilt og Danny Fox med en pasning til unge Jay Rodriguez som sklir inn ballen og sender gjestene  i føringen etter 32.minutter.

Gleden skulle vise seg å være kortvarig, for to minutter senere var tidligere Arsenal-spiller Kanu på fære og sendte en smart ball til Utaka som sendte kula forbi Grant og utlignet for hjemmelaget.

Som om det ikke skulle være nok, ironiske to minutter senere, 36.min, var Marney og Thompson i angrep – midtbanespilleren la inn pent mot Thommo i feltet, som feil beregnet noe på skuddet, men tvang allikevel fram en redning hos Ashdown som måtte sende kula ut – på returen var Marney som med herlig akrobatikk sendte Burnley i føringen igjen, 1-2.

Etter sidebytte skulle det ta nesten 20 minutter før det skjedde noe nevneverdig, men når det først skjedde så var det nesten 1-3 etter et flott samspill mellom måscorerne Marney og Rodriguez, hvos sistnevnte nesten klarte å sette ballen i nettet igjen, men ble nektet av Ashdown som sendte ballen ut.

Midtveis uti omgangen var det hjemmelagets tur til å flekke tenner; Nugent fosset fremover mot mål og fremfor å fortsette selv, så valgte angriperen å sende ballen til Utaka – heldigvis for Burnleys del, dukket Mears opp og avverget med en i-siste-liten-takling som kunne ha kostet the Clarets ledelsen. Når dommeren blåste av etter de fire tilleggsminuttene som ble lagt til, kunne Burnley konstatere at de hadde vunnet på Fratton Park etter 30 år med venting.

Burnley: Grant, Fox, Carlisle, Duff, Mears, Cork, Elliott, Marney, Rodriguez, Thompson (Iwelumo 87), Eagles (Alexander 90)
Innbyttere: Jensen, Edgar, Bikey, Wallace, Easton
Gule kort: Cork 38, Duff 88

Pompey:Ashdown, Halford, De Laet, Lawrence, Mullins, Nugent, Hogg (Hreidarsson 90), Utaka, Ward, Sonko, Kanu (Dickinson 64).
Innbyttere: Ciftci, Rocha, Kilbey, Flahavan

Dommer: S Atwell
Tilskuere: 13,345