Howe hyller the Clarets’ utholdenhet

Manager Howe hyllet troppens elastisitet etter at Lancashire-laget fullførte året etter en sterkt resultat over Hull på Turf Moor.

The Clarets dro i land sin sjette seier på syv forsøk takket være Martin Patersons mål i første omgang, men brukte deler av resterende oppgjøret med å forsvare. Det som imponerte sjefen mest var måten troppen plantet bena i jorda og nektet å slippe inn mål, dro inn deres tredje strake kamp uten baklengsmål og avsluttet året med en sterk 7.plass.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en veldig tøff kamp, innrømmet sjefen. Det er andre gangen vi har slått Hull og jeg må si at de er en av de bedre lagene vi har møtt, de beveget ballen veldig bra og det var en ekte kamp. Vi var uten ball i store deler av kampen, men forsvarte oss utmerket og gjorde det vanskelig for dem.

– Når vi fikk angriperne våre fremover var vi farlige og burde nok ha scoret det andre målet og sette punktum, men jeg er veldig glad over utfallet i kveld. Vi har ikke hatt mange av slike i år, vi har enten vunnet marginalt eller dratt det inn med flaks, så det å dra i land en 1-0 er gledelig.

Det blir seks av syv og sier litt om hvor uforutsigbar fotball er, men selv om vi nyter en god periode så må vi være beviste over at fotball fort kan endre seg. Man må fortsatt gjøre de rette tingene og være ydmyk i enhver seier og tap, men forhåpentligvis sikre langvarig suksess, noe vi ønsker.

– Det eneste som har forandret seg fra begynnelsen av sesongen til nå er laget selvtillit, vi har alltid hatt gode spillere som kanskje ikke spilte ut sitt fulle potensiale fordi de har hatt et par smeller dette året. Jeg mener at det motsatte viser seg og guttene går inn i kamper hvor de tror på seg selv, tror på at de kan vinne, men det er fortsatt forbedringspotensiale å hente, avsluttet sjefen.