Neste: Leeds

The Clarets reiser til Elland Road og møter nok et lag fra den øvre delen av tabellen. Leeds har tre strake tap, mens Burnley har tre strake seire og jakter sin fjerde kamp på rad uten baklengsmål. 

Foto: BurnleyFC.com

Leeds-manager Simon Grayson er styrket med Tottenham-vingen Andros Townsend som er på lån i disse tider og forsvarer Tom Lee som også er forventet å være klar etter hodeskaden. Ellers må the Whites klare seg uten Robert Snodgrass (fordøyelse) og kaptein Jonny Howson (kne), til sammenligning har Burnley-manageren kun Michael Duff og Danny Ings på skadelisten.

The Clarets er i god form og har vunnet seks av syv mulige og besitter for øyeblikket en sterk syvende plass, mens Leeds har 2-1-4 på like mange forsøk – der de tre siste ligakampene strake tap. Hjemmelaget har hatt en god statistikk mot Burnley opp gjennom historien, der Lancashire-laget kun har vunnet to ganger på de siste 37 årene, sist gang i November 2004 med en 2-1.

Statistikk til side, kan Leeds gå på sitt fjerde strake tap – for første gang siden april i fjor og deres siste kamp var et svakt 4-1 tap mot Barnsley, der Burnley vant med sterke 1-0 over Hull. Sist gang kamphanene møttes var foran BBc’s kameraer der the Clarets lå an til å dra i land seieren, men raknet mot slutten og slapp inn to kjappe mål. Mye har endret seg siden den gang, blant annet har the Clarets tre strake seire uten baklengsmål.

Tidligere oppgjør:
11.des 2010 Burnley 2-3 Leeds
30.apr 2011 Leeds 1-0 Burnley
19.nov 2011 Burnley 1 – 2 Leeds