Howe i tenkeboksen

Sjefen fikk hodebry etter tirsdagens uavgjort mot Coventry og kommer til å bruke tid i tenkeboksen. Manageren kan takke Jay Rodriguez for den viktige utligningen minutter før fulltid, som også gjorde unge Jay til klubbens toppscorer med sine 12 mål.

Sjefen har uten tvil nok å tenke på etter at the Clarets kavet til seg et poeng mot Coventry foran misfornøyde hjemmefans, som ikke likte det de så. Manageren mener at det er nå laget må vise sin mentale styrke og vise at de kan bedre – men krever også at fansen viser sin lojalitet og støtte, og ikke kun krav.

Fansen var uten tvil misfornøyde fordi vi ikke spilte så godt som vi kan – men det er to-veis, forklarer Howe. Vi må prestere for å få publikum med oss, noe vi ikke klarte – i en ideell verden ville du hatt vokal støtte fra start til slutt, men det er ikke en ideell verden og folk kan bli frustrerte.

– Det er snakk om at spillere må være mental sterke, stå imot presset og prestere. Jeg ville si at jeg idag (tirsdag, red.adm) er lojal mot spillerne som har gjort det bra i det siste og ga dem muligheten til å vise at de kan reise seg etter Millwall-tapet. Uheldigvis fikk jeg ikke den responsen jeg ønsket, så vi må se ting an før vi møter Bristol. Det er flere på ventelisten og guttene vet at de må prestere, noe vi ikke har gjort i det to siste kampene og derfor er det noe vi må se på. Spillerne kjemper om startplass og slik er spillets gang, vi må se på det og se hvordan de presterer på treningen før vi velger ut laget mot Bristol.

Howe kan takke to-målscorer Rodriguez som åpnet målkontoen med en flott lobb i det 19.minutt over keeper Westwood og avsluttet med å sende ballen i nettet fem minutter før fulltid etter hjørnespark av Danny Fox.

Jeg mener vi burde være takknemlige for det poenget vi fikk etter det vi viste i andre omgang, poengterer Howe. All ære til Coventry som prøvde å presse oss i et hjørne, men når det er sagt så våknet vi til live igjen de siste 20 minuttene og viste hva vi er kapable til. Det var en frustrerende kveld og en som kunne blitt verre.

Foto: burnleyfootballclub.com

– Det var et fantastisk åpningsmål av Jay og på det stadiet skulle en tro at vi kunne få enda et mål som vi hadde vært komfortable med. Men Coventry startet andre omgangen og det ble vanskelig for oss – å miste tre- og to poeng hjemme er skuffende, men vi klarte i det minste å sikre oss et poeng.

– Det var ikke det vi så for oss, men det er et poeng nærmere der vi ønsker å være. Totalt sett er det en følelse av skuffelse, men man må det på det helheten; vi er fortsatt i en god posisjon og folk kan fort bli negative, men vi må reflektere over det positive og de gjenværende kampene vi har. Vi er fortsatt med og kjemper, vi gjorde det vanskeligere for oss selv, men vi er fortsatt i en god posisjon, avslutter Howe.