Marney, Bartley og Grant

Midtbanemotoren Marneys spillemuligheter i nærmeste fremtid er i fare etter smellen i forrige runde. Som ordtaket sier; «den enes død er den andres levebrød» så står Marvin Bartley – som gjorde en god debut – klar til å steppe inn og ta ansvar på midtbanen, en rolle han utfylte utmerket. En ting er derimot sikkert; keeper Grant er- og forblir førstevalget.

Foto: burnleyfootballclub.com

Marney, som har startet samtlige 13 kamper under Howes ledelse kan miste lørdagens kamp mot Bristol City etter å ha måttet bli byttet ut etter 41 minutter mot Coventry.

Dean kjente smerte i kneet etter å ha fått en smell, forteller Howe. Forhåpentligvis blir han bedre, men vi må vente å se. Han har ikke trent med resten av laget enda, men vi kommer til å gi han muligheten.

Midtbanespilleren ble erstattet av Wade Elliott i en kamp der Marvin Bartley fikk sin debut og viste at han har det som trengs for å jobbe i hjertet av Burnley, skulle det være nødvendig. Selv om det kun var en halvtimes oppvisning av den tidligere Bournemouth-spilleren.

Foto: burnleyfootballclub.com

Vi har nok av muligheter på midten, poengterer sjefen. Jeg føler de to som kom inn gjorde det bra (Marvin og Wade), så vi har noen vriene avgjørelser å ta der. Marv har gjort et stort sprang fra League One, hvor han var fantastisk for meg i Bournemouth og han tilpasser seg bra her. Han er en flott fyr med en real personlighet som er veldig godt å ha her.

– Jeg mener at han viste på tirsdag hva han er i stand til og hva han er god for; han er energi, han er oppe og nede på banen, han er en boks-til-boks-spiller og er ikke redd for å sette inn en takling. Jeg mener han gjorde den store forskjellen når han kom innpå i form av å vinne ballen tilbake for oss og få oss tilbake i kampen. Han har alle ferdighetene som trengs og kommer til å bli en drivkraft i årene som kommer, skryter Howe og legger til; Utfordringen er å få han inn på laget ettersom samtlige har gjort det bra.

Foruten forsvaret som Howe hyllet nylig, men som uten tvil var grunnen til flere av de siste målene, har noen stilt spørsmålstegn ved Grant etter lagets siste to kamper – uten helt å ta i betraktning at sisteskansen har vært solid i mål de siste åtte kampene. Sjefen forteller at selv om Grant har hatt et «fall» i sine prestasjoner sammenlignet med tidligere og sluppet inn fem mål (Coventry og Millwall), kommer Howe ikke til å ta forhastede avgjørelser.

Foto: burnleyfootballclub.com

Han (Grant) er nummer en for øyeblikket, forklarer Howe. Jeg må si at jeg mener Lee har vært veldig konsistent for oss, eksempel i Hull-kampen hvor han gjorde noen fantastiske redninger for oss – han har trøya og har vært konsistent. Ingen er sikret startplass og alle blir vurdert før hver kamp, det er slik det må være og det er konkurranse om plassene. I enhver fotballklubb er det kamp om trøya.

I forkant av lørdagens oppgjør mot Bristol City – hvor the Clarets jakter sin fjerde av fem mulige borteseire – er Howe åpensinnet i forhold til hvem som blir tatt ut på laget i jakten på Play Off-plassen.

Alle er nære, sier Howe. Vi har kun 17-18 spillere å velge mellom, så det er veldig stramt og ingen er utelukket. Alle er en del av det og vi trenger alle sammen, fansen og spillere samlet sammen om samme mål og støtte de elleve der ute, fordi det er så viktig, avslutter sjefen.